Αθλητισμός

Δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα γ΄εθνικής ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου

“Έπεσε” σαν “βόμβα” στον χώρο του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου: Ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα α΄ομίλου της γ΄εθνικής κατηγορίας περιόδου 2016-17!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αδυναμία αρκετών υποστηρικτών του να τον ενισχύσουν και φέτος είχε δημιουργήσει τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες, οι οποίες στάθηκε αδύνατον να αντιμετωπισθούν κατά το τελευταίο διάστημα, παρά τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις και συσκέψεις παραγόντων.

Την κατάσταση επιδείνωσε και η κόπωση του βασικού “αιμοδότη” και “στυλοβάτη” του συλλόγου κ. Νίκου Γιαρήμαγα, που ήταν τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος, ο οποίος “τράβηξε” περισσότερο από όλους το “κουπί” στο “σκάφος” του Εθνικού, διατηρώντας την ομάδα σε πορεία καταξίωσης πρώτα στην δ΄εθνική και αμέσως μετά στην γ΄εθνική κατηγορία.

Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα καταβάλλονταν εναγώνιες προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου και εξεύρεσης λύσης ή λήσεων, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να αποτραπεί το “ναύγιο”, της μή συμμετοχής του Εθνικού στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο η δραματική αυτή εξέλιξη δεν απετράπη και έτσι το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο δέχθηκε καίριο πλήγμα, αφού είναι τέταρτη φορά τα τελευταία … 54 έτη, που δεν θα έχει εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες, που με την σειρά τους “μετρούν” 57 έτη!

Υπενθυμίζεται, πάντως ότι εώς και πριν δέκα ημέρες, παρά τα δεδομένα όσο και γνωστά προβλήματα, δεν προδικαζόταν μια τόσο οδυνηρή κατάληξη της προσπάθειας, καθώς οι εώς τότε ενδείξεις “συνηγορούσαν” σε υπέρβαση των δυσκολιών μετά τις πρώτες “αναγνωριστικές” διαβουλεύσεις ανάμεσα στους διοικητικούς και εξωδιοικητικούς παάγοντες.

Μάλιστα, ο σύλλογος ανακοίνωσε προσφάτως την συμφωνία του με τον καταξιωμένο κιλκισιώτη προπονητή α΄και β΄εθνικής και παλαίμαχο άσσο του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου Βασίλη Αντωνιάδη, κάτι που είχε ερμηνευθεί ως σαφής πρόθεση του συλλόγου να ενισχύσει η ομάδα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα α΄ομίλου γ΄εθνικής κατηγορίας.

Μετά την απόσυρση της, ο Εθνικός υποβιβάζεται αυτομάτως στην β΄κατηγορία ΕΠΣΚ, τρίτη τη τάξει του κιλκισιώτικου ποδπσφαίρου.

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]