Αθλητισμός

Στο τέλος (89’) έχασε «τζάμπα» δύο βαθμούς 1-1 το Ν.Αγιονέρι

Ήταν γιά άλλη μία φορά το τρίπτυχο των αιτίων μιάς ακόμη άδοξης εντός έδρας απώλειας βαθμών γιά τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου, παρά την νέα σε γενικές γραμμές αξιόλογη εμφάνισή του, με την οποία δικαιολόγησε την θέση, που κατέχει στην κατάταξη του πρωταθλήματος α’ ομίλου γ’ εθνικής κατηγορίας.
Εκείνο, που τον αδικεί είναι το τελικό 1-1, παρά το γεγονός ότι το φιλοξενούμενο Βυζάντιο Κοκκινοχώματος προέβαλε σθεναρή αντίσταση, κυρίως κατά διαστήματα της επανάληψης, κατά τα οποία δικαιολόγησε την φήμη του ως ικανού και γιά το καλύτερο.
Η ομάδα του Νέου Αγιονερίου ήταν εμφανώς καλύτερη στο πρώτο ημιχρόνιο, κατά το οποίο διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων με διαστήματα έντονης πίεσης. Αυτή κορυφώθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά στο 42’ ο Παλιάτσος έχασε σπουδαία ευκαιρία, ενώ στο 43’ από σουτ του Μιλκούδη η μπάλλα προσέκρουσε στην οριζόντια δοκό. Ξεκινώντας με… «κεκτημένη ταχύτητα» από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ο Εθνικός προηγήθηκε στο 46’ με ωραίο σουτ του Γκέληνου, ενώ γιά κάποιο διάστημα συνέχισε να υπερέχει.
Μετά το 55’ το Βυζάντιο άρχισε να «ανεβάζει ρυθμό» και να «επισκέπτεται» πιό συχνά την περιοχή του Εθνικού, ενώ μετά το 70’ ισορρόπησε τον αγώνα.
Το συγκρότημα του νομού Κιλκίς συνέχισε και τότε να αναζητεί το τέρμα, που θα εδραίωνε την νίκη του, όμως φάνηκε ότι «έλειπε κάτι» στην τελική προσπάθεια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ανεκόπη από τα λάθη ή παραλείψεις της διαιτησίας (Γρατσάνης, Νταλούκας και Τζάνης του συνδέσμου Τρικάλων).
Ο «επίλογος» ήταν δραματικός γιά τον Εθνικό αφού στο 89’ ισοφαρίσθηκε από σουτ του Προβατίδη, ενώ στο 92’ απέφυγε τα χειρότερα, όταν από σουτ του Τσιορμπατζή η μπάλλα προσέκρουσε στην οριζόντια δοκό.
Παρά την άδοξη απώλεια δύο βαθμών η «κλινική εικόνα» του Εθνικού δεν προκαλεί ανησυχίες σε σχέση με τις δυνατότητες της επίτευξης του στόχου της ανανέωσης της παραμονής στην κατηγορία.
Ωστόσο, στο εξής θα χρειασθεί να εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθειά του, ώστε στην αξιόλογη αγωνιστική απόδοσή του να αντιστοιχίσει η αντίστοιχη βαθμολογική συγκομιδή, που θα τον εξασφαλίσει από κάθε κίνδυνο.
Η σύνθεση:
Καλογεράκης, Γκέληνος, Μιλκούσης, Καρασίμος, Αποστολάς, Κοντσίδης, Χασάνογλου, Χαραλαμπίδης (46’ Μήτσικας), Παλιάτσος (80’ Πεχλιβάνης), Σακκάς.
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 9.3.14, 15.00, Διγενής Λακκώματος-Εθνικός Νέου Αγιονερίου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα