Αθλητισμός

Σε «περιπέτειες» ο Εθνικός από «σφαγιαστική» διατησία

Χρειαζόταν την νίκη γιά να «γαντζωθεί» στην απόλυτη βαθμολογική ασφάλεια.

Ομως, λογάριαζε χωρίς …τα «φαλτσοσφυρίγματα» και τα «στραβά μάτια» της διαιτησίας, γιά την οποία μπορεί να πει κανείς ότι τον «έσφαξε» με το «βαμβάκι» επί 89’ λεπτά και τον ….«σφάγιασε» στο 90’ παραχωρώντας το …κατά φαντασίαν πέναλτυ, με το οποίο η φιλοξενούμενη ΑΠΕ Λαγκαδά κέρδισε τον αγώνα με 0-1 και τον προσπέρασε στην κατάταξη.

Ετσι ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου «έμπλεξε σε περιπέτειες» και στους υπόλοιπους επτά αγώνες θα πρέπει να εντείνει την προσπάθειά του, ώστε να συνεχίσει να «πατεί σε στερεό έδαφος» και να μην χρειασθεί να δώσει «υπέρ πάντων αγώνα» γιά την παραμονή.

Σε όλη την διάρκεια του αγώνα, και παρά την ανωτερότητά του στο πρώτο ημιχρόνιο και τα διαστήματα υπεροχής στην επανάληψη ο Εθνικός προσπάθησε γιά το καλύτερο, αλλά οι προσπάθειές του «σκόνταψαν» κατά πρώτο στα «εμπόδια» της κακής διαιτησίας και της γνωστής υστέρησής του στην τελική προσπάθεια.

Τουλάχιστον, αν έμενε στην ισοπαλία θα συνέχιζε να απολαμβάνει την ασφάλεια της πρώτης οκτάδας κάτι που δεν συνέβη με υπαιτιότητα της διαιτησίας, γιά την οποία οι πάντες σε σύλλογο και ομάδα πνέουν τα μένεα.

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ (Π. Διλμπέρης): Γουναρίδης, Μπουζούρας, Μαργαρίτης, Παλάσκας, Μιλκούδης, Κοντσίδης, Δρόσος (55’ Παπαδημητρίου), Κουκουλέκης, Στεφανίδης, Κοτσαρίδης, Μπελίτσας (65’ Γαλάνης)

ΑΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ (Θ. Γιαμουρίδης): Καλογεράκης, Λεμονής, Ντόσης, Αθανασίου, Καραμανλής, Σακαλής, Ντούκα (74’ Βεϊδαμενίδης), Παναγιωτούδης, Κράββαρης (84’ Τσερκέζης), Πολίτης (69’ Καρασταύρου), Ξανθόπουλος

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Κυριακή 27.3.16, 15.00, Εθνικός Ν.Αγιονερίου-Απόλλων Καλαμαριάς.

Τα αποτελέσματα υπολειπομένων αγώνων

Εθνικός Ν.Αγιονερίου – ΑΠΕ Λαγκαδά 0-1

Εορδαϊκός Πτολεμαίδας – Δόξα Δράμας 0-0

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Εβρος Σουφλίου 0-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (27η αγωνιστική)[table]

Α/Α, ΟΜΑΔΕΣ, ΤΕΡΜΑΤΑ, ΒΑΘΜΟΙ,

 • 1,,Αρης Θεσ., 25, 58-14, 68,
 • 2,,Νέστος Χρυσουπ., 25, 52-27, 54,
 • 3,,Δόξα Δράμας, 26, 33-15,53,
 • 4,,Απόλλων Καλαμ., 25, 35-24, 41,
 • 5,,Εορδαϊκός Πτολ., 26, 28-24, 41,
 • 6,,Καβάλα, 25, 37-21, 39,
 • 7,,Καμπανιακός Χαλ., 26, 35-22, 37,
 • 8,,ΑΠΕ Λαγκαδά, 25,32-30, 36,
 • 9,,ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝ., 25, 22-20, 34,
 • 10,,Βυζάντιο Κοκκ., 26, 37-36, 34,
 • 11,,Κοζάνη, 25, 27-40, 29,
 • 12,,Απόλλων Κρ.Βρ., 26, 22-31, 29,
 • 13,,Θύελλα Φιλ., 26, 25-32, 28,
 • 14,,Εθνικός Αλεξ., 25, 18-26, 25,
 • 15,,Ηρακλής Αμπελ. Θεσ., 25, 26-43, 22,
 • 16,,Εβρος Σουφ., 26, 24-66, 19,
 • 17,,Εθνικός Γαζ.Σερ., Αποσύρθηκε,[/table]

 • «Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, όσα μέσα και αν επιστρατεύσουν»

  Με «σκληρή» ανακοίνωση εξέφρασε ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου την οργή του γιά την καταδικαστική γι’ αυτόν διαιτησία του εντός έδρας αγώνα του με την ΑΠΕ Λαγκαδά που έληξε με 1-0 υπέρ της φιλοξενούμενης.
  Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

  «Γ εθνική ….1995! Ο τιτλος αυτός παραπέμπει ακριβώς εκεί όπου με την διαιτησία του ο Καρδιτσιώτης κ. Τίκας γύρισε τον βασιλιά των σπορ το ποδόσφαιρο.

  Αντί κάποιου άλλου δελτίου Τύπου που θα αφορούσε αποκλειστικά στα τεκταινόμενα εντός του αγωνιστικού χώρου για άλλη μια φορά σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής και όχι οι φυσικοί πρωταγωνιστές δηλαδή οι ποδοσφαιριστές.

  Ενας διαιτητής (τρόπος του λέγειν) πραγματικός ΄΄χειρουργός΄΄ που ήρθε και καταδίκασε με τις σκανδαλώδεις αποφάσεις του μια αθλητική εκδήλωση.

  Δίνοντας ένα πέναλτυ στο 87ο λεπτό που ποτέ δεν μάθαμε ποιος υπέπεσε σ’ αυτό και πώς έγινε.
  Ολα ξεκίνησαν όμως από το πρώτο λεπτό της συνάντησης και ολοκληρώθηκε με το γνωστό τέλος.
  Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας κέρδισε όπως απεφάνθη ο διαιτητής δύο φάουλ το πρώτο εκ των οποίων στο 35ο λεπτό. Στο δεύτερο δε ημίχρονο και συνολικά στον αγώνα τα κερδισμένα φάουλ για τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου ανήλθαν στα ….πέντε. Αν είναι ποτέ δυνατόν δηλαδή σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα να υπάρχει αυτό το νούμερο.

  Ο διαιτητής όμως της αναμέτρησης δεν έμεινε μόνο εκεί. Από την αρχή του αγώνα και με κάθε τρόπο έδειχνε σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε φάση το τι πραγματικά επιζητούσε το απόγευμα της Τετάρτης στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς. Την νίκη πάση θυσία για τους φιλοξενούμενους χωρίς κανένα μα κανέναν ενδοιασμό. Χωρίς να υπολογίζει κανέναν και τίποτα.

  Λίγες ώρες μετά και βλέποντας αυτή τη στιγμή πιο νηφάλια τα όσα διαδραματίσθηκαν στον αγωνιστικό χώρο η πικρία και η απογοήτευση για το αποτέλεσμα έχει δώσει τη θέση της στο πείσμα όλων όσων αποτελούμε την ομάδα του Εθνικού Ν. Αγιονερίου να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και η δικαίωση θα έρθει σίγουρα στο τέλος.

  Με διαιτησίες που προκαλούν το κοινό αίσθημα το μόνο που καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι που θεωρούν ότι κινούν τα νήματα του ποδοσφαίρου είναι να ενδυναμώνουν την θέληση και το εγωισμό μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε και όχι όπως επιθυμούν να τα παρατήσουμε. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι όσα μέσα κι αν επιστρατεύσουν. Δεν θα αφήσουμε στους γνωστούς αγνώστους ιθύνοντες του παρασκηνίου να συνεχίσουν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς πίσω από τις κουίντες των σκοτεινών δωματίων του ποδοσφαίρου.

  Η ομάδα του Εθνικού Ν. Αγιονερίου υπερήφανα και δυνατά θα βρίσκεται πάντα παρούσα στους αγωνιστικούς χώρους να κερδίζει με την παρουσία και την αθλητική της εμφάνιση το σεβασμό και την καταξίωση με τρόπους που θα τιμούν την ιστορία της και θα προάγουν το ποδόσφαιρο και με το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ.

  Περισσότερα
  Δείτε ακόμα

  Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

  Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]

  Δεν έμεινε… στα λόγια!

  Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]