Γενικά

Δρομολογείται αναβάθμιση της εθνικής οδού Κιλκίς-Προμαχώνα

Η πληρέστερη συντήρηση και η βελτίωση της βατότητας της εθνικής οδού Κιλκίς- Προμαχώνα Σερρών απετέλεσε το αντικείμενο των συναντήσεων του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά τόσο με τον γενικό γραμματέα δημοσίων έργων του ΥΠΕΚΑ κ. Στράτο Σιμόπουλο όσο και με τον πρόεδρο της «Εγνατία» ΑΕ Παρασκευά Σαββαϊδη.
Η πρώτη συνάντηση με τον κ. Σιμόπουλο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα όπου ο κ. Γεωργαντάς έθεσε το ζήτημα της τεράστιας επιβάρυνσης που δέχεται ο δρόμος αυτός καθώς συνδέει και εξυπηρετεί την κίνηση μεγάλων φορτηγών από τα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης και Ευζώνων.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο του πολιτικού γραφείου του κ. Γεωργαντά, αναφέρονται και τα εξής:
«….Λόγω της επιβάρυνσης και της φθοράς στο οδόστρωμα απαιτείται πληρέστερη συντήρηση του δικτύου και βελτίωση της βατότητάς του που υπό τις σημερινές συνθήκες αδυνατεί να φέρει εις πέρας η καθ’ ύλην αρμόδια Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε από τον κ. Σιμόπουλο να μεταφερθεί η σχετική αρμοδιότητα στην «Εγνατία» ΑΕ με την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.
Μετά την σύμφωνη γνώμη του κ. Σιμόπουλου ο κ. Γεωργαντάς την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε με τον πρόεδρο της «Εγνατία» ΑΕ κ. Σαββαίδη στην Θεσσαλονίκη όπου και έγινε εκτενής συζήτηση επί του θέματος.
Συμφωνήθηκε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες μεταφοράς της αρμοδιότητας με υποβολή σχετικών αιτημάτων προς την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.
Σημειώνεται, ότι με τη μεταφορά της αρμοδιότητας, η «Εγνατία» ΑΕ θα έχει την ευθύνη όχι μόνο της πληρέστερης συντήρησης αλλά και της βελτίωσης της βατότητας της οδού με την κατασκευή παρακάμψεων και κόμβων σύνδεσης με το επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Κιλκίς και Σερρών.
Υπενθυμίζεται, επίσης ότι για το συγκεκριμένο δρόμο έχει εγκριθεί η σύνταξη προμελέτης κατασκευής δρόμου διπλής κυκλοφορίας με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνσιν ώστε να προχωρήσει η τεχνική «ωρίμανσή» του για την μετέπειτα ένταξή του σε κατασκευαστικό – χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για την πορεία εκτέλεσης του έργου της κατασκευής διοδίων στους Ευζώνους, επιμένοντας ιδιαίτερα στην ανάγκη η σχετική μελέτη να διασφαλίζει ότι η λειτουργία διοδίων δεν θα επιβαρύνει τους κατοίκους της παραμεθόριας περιοχής του Κιλκίς.
Ο κ. Σαββαίδης ενημέρωσε, ότι η μελέτη προχωρεί ικανοποιητικά και σε σύντομο χρόνο θα είναι έτοιμη. Προβλέπει την χωροθέτηση των διοδίων στο σημείο όπου βρίσκεται ο παλαιός σταθμός (δεν λειτούργησε ποτέ) διοδίων και, τέλος, δεσμεύτηκε άλλη μια φορά ότι λαμβάνονται όλες οι πρόνοιες για μη επιβάρυνση των κατοίκων της παραμεθόριας ζώνης».

Περισσότερα

Παρέμβαση πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτικών συνταξιούχων γιά επιστροφή των δώρων και των επιδομάτων αδείας

Από την πανελλήνια ομοσπονδία πολιτικών συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η επιστροφή των δώρων και επιδομάτων αδείας κρίνεται στις […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]

Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]