Πολιτική

Εφαρμογή της πληθυσμιακής αναλογικότητας στο Μεταναστευτικό ζητεί ο Κ.Σιωνίδης

Από τον δήμο Παιονίας εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο
«Στην Αθήνα μετέβη εκτάκτως ο δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργο Γεωργαντά και να επισκεφτεί στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου τον Ειδικό Γραμματέα Υποδοχής Δρ. Εμμανουήλ Λογοθέτη στον οποίο παρουσίασε αναλυτικά όλες τις ζημιές και τις ασύμμετρες επιβαρύνσεις που έχει υποστεί ο δήμος Παιονίας λόγω της Προσφυγικής- Μεταναστευτικής κρίσης τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμαρχος ζήτησε να εφαρμοστεί στο Δήμο Παιονίας η πληθυσμιακή αρχή της αναλογικότητας που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για το Μεταναστευτικό και να αποδοθούν σε χρήση οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας που θα βοηθήσουν αναπτυξιακά την περιοχή.

Παρέδωσε στον Ειδικό Γραμματέα καταστάσεις και εισηγήσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητος, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑΠ που περιλαμβάνουν αναλυτικά τις φθορές που έχουν υποστεί οι δομές και οι εγκαταστάσεις του Δήμου καθώς και το κόστος αντικατάστασης και επισκευής τους.
Στην συνάντηση, που κράτησε μιάμιση ώρα και διεξήχθη σε άριστο κλίμα, έγινε ιεράρχηση των προβλημάτων και αναμένονται σύντομα, όπως συμφωνήθηκε, θετικές εξελίξεις αρχής γενομένης από τον τομέα της καθαριότητας.
Τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα επισκέφτηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σιωνίδης παρουσίασε στον κ. Κόνσολα την εικόνα του Δήμου Παιονίας και την προσπάθεια που ξεκίνησε η δημοτική αρχή προκειμένου να τον αναδείξει σαν προορισμό φυσιολατρικού, αρχαιολογικού και γαστρονομικού τουρισμού καθώς και σαν τόπο προσκηνυματικών επισκέψεων.

Περιέγραψε την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει κατά τους θερινούς μήνες ο Συνοριακός Σταθμός Ευζώνων που είναι το δεύτερο μετά το Ελευθέριος Βενιζέλος μεγαλύτερο σημείο εισόδου-εξόδου τουριστών στη χώρα μας και ζήτησε την αρωγή του για την βελτίωση της εικόνας, των δομών και της λειτουργίας του Σταθμού.
Συζήτησε επίσης με τον Υφυπουργό την επαναλειτουργία, με νέα μορφή, του κέντρου ενημέρωσης επισκεπτών στο Σ.Σ. Ευζώνων το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και πολλά έτη και τον προσκάλεσε σε συνεννόηση με τον κ. Γεωργαντά να επισκεφτεί την Παιονία προκειμένου να αποκτήσει ιδία αντίληψη για τον τόπο και τις δυνατότητες του.»

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]