Γενικά

Εφαρμογή έκτακτου υποχρεωτικού ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων λόγω Κορωνοϊού

Κατόπιν της αποφάσεως της Κυβερνήσεως περί απαγόρευσης άσκοπης μετακίνησης των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού και την εισήγηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς έλαβε άμεσα την απόφαση για συνεχές υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του νομού Κιλκίς Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, το οποίο εγκρίθηκε από την διεύθυνση δημόσιας υγείας της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, και το οποίο θα έχει εφαρμογή από σήμερα 24.3.20 και για όσο διάστημα θα διαρκέσει αυτή η απαγόρευση.

Η εφαρμογή του συνεχούς υποχρεωτικού ωραρίου 8 π.μ.- 4 μ.μ. είναι υποχρεωτική από όλα τα φαρμακεία δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς. Μετά τη λήξη του ωραρίου θα συνεχίζουν τα φαρμακεία υπηρεσίας σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει και δύνανται να εξυπηρετούν με κλειστές τις πόρτες από τη θυρίδα ασφαλείας σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Υγείας.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε με αυτά τα στοιχειώδη μέτρα που λαμβάνουμε να συμβάλουμε στην αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας και ζητούμε από όλους τους πολίτες, κατανόηση, υπομονή και πιστή τήρηση λήψης όλων των ατομικών μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα