Γενικά

Εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου με “ξήλωμα” προσθηκών πάνω σε πεζοδρόμια του Κιλκίς

Προσθήκες-προεκτάσεις καταστημάτων πάνω σε πεζοδρόμια αφαιρέθηκαν με εντολή της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Κιλκίς η οποία και επέβαλε πρόστιμα.

Ωστόσο κανένα από αυτά δεν ήταν για παράβαση πολεοδομικού χαρακτήρα δηλαδή για πολεοδομική αυθαιρεσία αλλά όλα επιβλήθηκαν σε εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου καθώς επρόκειτο για προσθήκες που τοποθετήθηκαν ως χώροι καπνιστών χωρίς όμως να πληρούν τις από του νόμου οριζόμενες προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, “ξηλώθηκαν” προεκτάσεις ερμητικώς κλειστές, εκεί που ο εν λόγω νόμος προβλέπει να υπάρχουν ανοίγματα τουλάχιστον σε δυο πλεύρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και αυτές οι προσθήκες ανεξάρτητα από το ότι αφαιρέθηκαν για την προαναφερθείσα αιτία, ήταν ευθύς εξαρχής αυθαίρετες καθώς δεν διέθεταν πολεδομική άδεια.

Σημειώνεται οτι τους σχετικούς ελέγχους διενεργούν μεικτά κλιμάκια εξ αστυνομικών και στελεχών του τμήματος υγιεινής ενώ από “πηγή” του δήμου έγινε γνωστό οτι αναμένεται να ξεκινήσουν συντόμως και έλεγχοι πολεοδομικού χαρακτήρα καθώς έχουν πολλαπλασιασθεί οι χωρίς πολεοδομική άδεια προσθήκες καταστημάτων πάνω σε πεζοδρόμια.

Περισσότερα

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων – Δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου

Τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/, η οποία […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]