Κοινωνία

Οι αστυνομικίνες του Κιλκίς έδειξαν τον «δρόμο» γιά την πρόληψη του καρκίνου

Ενα πρωτότυπο και πολύ όμορφο δώρο επέλεξε να προσφέρει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων νομού Κιλκίς, μέσω του τμήματος γυναικών, σε αστυνομικίνες, και όχι μόνο, το Σάββατο 8.3.14, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας.
ΕΑΣΥΝΚ 2Από τις 8 το πρωί της ανωτέρω ημερομηνίας η κινητή μονάδα μαστογράφου του Θεαγενείου αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγενείου εγκαταστάθηκε μπροστά από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς δίνοντας τη δυνατότητα του προληπτικού ελέγχου καρκίνου του μαστού με δωρεάν ψηλάφηση και μαστογραφία σε γυναίκες της Αστυνομίας, σε γυναίκες αστυνομικών αλλά και σε ανασφάλιστες γυναίκες.ΕΑΣΥΝΚ
Η κινητή μονάδα με επικεφαλής τον ογκολόγο χειρουργό Γεώργιο Συμπιλίδη και συντονισμένη συνεργασία του χειρουργού γυναικολόγου Κλέαρχου Δεσίρη, των τομεαρχών Ξανθής Τσολάκη και Σοφίας Σπαθοπούλου, των τεχνικών ακτινολογικού Σοφίας Κυριακίδου και Σοφίας Μαυροπούλου καθώς και του οδηγού Μιλτιάδη Τσακουρίδη προσέφερε τις υπηρεσίες της από το πρωϊ έως το μεσημέρι, εξετάζοντας περίπου 80 γυναίκες. Το «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης συνέβαλε σημαντικά σ’ αυτή την προσπάθεια συνεργαζόμενο με το Θεαγένειο και την ΕΑΣΥΝΚ.
Μετά από ένα διάλειμμα περίπου δύο ωρών στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Κιλκίς συνεχίστηκε το αφιέρωμα στη Γυναίκα με ομιλία των γιατρών Γεωργίου Συμπιλίδη και Κλέαρχου Δεσίρη, οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματα του καρκίνου μαστού και του γυναικολογικού καρκίνου αντίστοιχα.
Οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες που παρευρέθησαν στην ομιλία είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στους γιατρούς σχετικώς με την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τις νεότερες εξελίξεις πάνω στο θέμα του καρκίνου.
ΕΑΣΥΝΚ 1Αστυνομικίνες προσέφεραν στις προσερχόμενες στην εκδήλωση γυναίκες από μία ροζ καρφίτσα, σύμβολο κατά του καρκίνου του μαστού, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης η πρόεδρος του της ΕΑΣΥΝΚ Γεωργία Τσελέκη έδωσε στο προσωπικό της μονάδας από μία εικόνα του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Αστυνομίας.
Αρωγός της όλης προσπάθειας υπήρξε ο σύλλογος καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος» ο οποίος όπως δήλωσε η πρόεδρος Γεωργία Κολεσιώτου στηρίζει και θα υποστηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις που έχουν σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη.
Με την εκδήλωση αυτή ξεκινά από το Κιλκίς ουσιαστικώς μια εκστρατεία πανελλαδική όσον αφορά την πρόληψη μέσα στο σώμα της Αστυνομίας αφού ήδη από πολλές περιοχές της Ελλάδας εκφράστηκε η επιθυμία μέσω των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων η κινητή μονάδα του Θεαγενείου να προγραμματίσει ανάλογες επισκέψεις.

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει στις διαμαρτυρίες για τους νεκρούς των Τεμπών με τρίωρη στάση εργασίας

Το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή του συλλόγου στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην […]

Δείτε ακόμα