Κοινωνία

Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει η «φυγή» του επιχειρηματία Ηλία Παπαδόπουλου

«Φτωχότεροι» αισθάνονται από την Παρασκευή 13.6.14 ο επιχειρηματικός κόσμος και η κοινωνία του Κιλκίς μετά το «κλείσιμο» του βιολογικού κύκλου του καταξιωμένου επιχειρηματία Ηλία Παπαδόπουλου, που «έφυγε» από σε ηλικία 74 ετών.
Ο εκ των πρωτεργατών της ίδρυσης, οργάνωσης και ανάπτυξης της βιομηχανικής περιοχής Κιλκίς στο Σταυροχώρι, στενός συνεργάτης του εμπνευστή της ιδέας Βασίλη Σεργιαννιδη τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο ιδρυτής της «Ferror plastics» «έγραψε» την δική του ιστορία, εγκατασταθείς στο Κιλκίς από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν ιδρύθηκε με νόμο η ΒΙΠΕ Κιλκίς (1982).
Η παρουσία του εκλιπόντος δεν κινήθηκε μόνο στο στενό επιχειρηματικό πλαίσιο ή μόνο στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετώπιζε η ΒΙΠΕ μέχρι να «σταθεί στα πόδια» της.
Γεννημένος το 1940 στην Καβάλα ο Ηλίας Παπαδόπουλος ασχολήθηκε με τα κοινά συμμετέχοντας στα τεκταινόμενα από την διοίκηση της ΒΙΠΕ (ΔΙΒΙΠΕΚ) μέχρι το επιμελητήριο, μέχρι την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και μέχρι την συνεταιριστική τράπεζα της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος.
Υποστήριξε με σθένος την κατασκευή έργων υποδομής ζωτικής σημασίας γιά την ανάπτυξη του νομού. Στήριξε κατά καιρούς και τον τομέα ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου, έχοντας συνεταιρισθεί με τον αείμνηστο ιδρυτή του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή» Σταύρο Ορφανίδη στην έκδοση της αξιόλογης οικονομικής εφημερίδας «Χρόνος» της Θεσσαλονίκης και έχοντας συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην προβολή των θεμάτων της ΒΙΠΕ Κιλκίς και όλων των τομέων ή χώρων, στα πράγματα των οποίων είχε ενεργό ανάμιξη.
Διακρινόταν γιά τα ποικίλα ενδιαφέροντά του στο πλαίσιο των οποίων εντασσόταν και η εκ μέρους του ποικιλότροπη υποστήριξη κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
Ως εργοδότης έχαιρε της εκτιμήσεως των εργαζομένων, λειτουργώντας απέναντί τους κατά τρόπο που συνδυάζε την απαίτηση με την λογική και την διοίκηση της επιχείρησης με την ευγένεια και ανθρωπιά, έτσι που να αναπτύσσεται μία σχέση συνέπειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Γιά όλα αυτά περιβαλλόταν από την γενική αποδοχή σε όλο τον νομό, με την προσφορά του σ’ αυτόν να τυγχάνει της καθολικής αναγνώρισης.
Αυτή η αποδοχή και αυτή η αναγνώριση καταδείχθηκαν κατά τον πλέον εμφανή τρόπο κατά την εκφορά του, την οποία συνόδευσε μεγάλο πλήθος παραγόντων της πολιτικής, επιχειρηματικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Κιλκίς καθώς και φίλων του, τους οποίους «βύθισε» σε πένθος το θλιβερό άγγελμα της απώλειάς του.
Από όλους θα λείψουν η πραότητα και έμφυτη ευγένειά του, το «ζεστό» χαμόγελό του, το μονίμως «ζωγραφισμένο» στα χείλη του ακόμη και στις πιό δύσκολες καταστάσεις, στις πιό δύσκολες εποχές, και ο επιχειρηματικός πολιτισμός τον οποίο εκπροσωπούσε.
Ομως, η μορφή του θα πλανάται εσαεί στην σκέψη όλων και η μνήμη του θα είναι αιωνία.
Καλό Παράδεισο, αξέχαστε Ηλία Παπαδόπουλε.

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας