Έτοιμος σε δύο χρόνια ο «άξονας Θεσσαλονίκης- Κιλκίς- Δοϊράνης»

Γενικά /

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13.6.14 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία του έργου «Οδικός άξονας Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Δοϊράνης-τμήμα ανισόπεδου κόμβου Μαυρονερίου-είσοδος πόλης Κιλκίς».
Αρχικώς, πραγματοποιήθηκε λεπτομερής ενημέρωση για το τεχνικό αντικείμενο του έργου και την υφιστάμενη κατάσταση, η οποία έχει ως εξής:
Η υφιστάμενη οδός από τον κόμβο Μαυρονερίου μέχρι το Κιλκίς έχει μήκος 5,5 χιλιομέτρων περίπου και αποτελεί την κύρια σύνδεση της πόλης με την Ε.Ο.Θεσσαλονίκης-Δοιράνης. Με την ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται η βελτίωση της οδού, η κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου και η αναβάθμιση και βελτίωση των υφιστάμενων κόμβων.
Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει :
Την κατασκευή νέου κλάδου επί της οδού ώστε αυτή να διαπλατυνθεί και να καταταχθεί στην κατηγορία ΑΙΙ, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωρισμένες από στηθαίο ασφαλείας (συνολικού πλάτους 17 μέτρων)
Την αναμόρφωση του υφιστάμενου ανισόπεδου Μαυρονερίου
Την αναβάθμιση των δύο ισόπεδων κόμβων σε ανισόπεδους στο Λεβεντοχώρι και στον σιδηροδρομικό σταθμό Κιλκίς στην Κρηστώνη
Την βελτίωση δύο ισόπεδων κόμβων προς Κρηστώνη και προς μουσείο Μάχης Κιλκίς
Την κατασκευή μιας νέας οδικής γέφυρας πάνω από την σιδηροδρομική γραμμή
Την κατασκευή μιας μεταλλικής πεζογέφυρας με ανελκυστήρες για ΑΜΕΑ κοντά στην είσοδο της πόλης
Την κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου μήκους εννέα χιλιομέτρων για την εξυπηρέτηση των παρόδιων εγκαταστάσεων.
Το συνολικό κόστος του έργου (εργολαβία) ανέρχεται στο ποσό των 22.010.452 ευρώ.ΔΡΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ
Η απαλλοτρίωση του συνόλου της έκτασης του έργου κηρύχτηκε στις 29 Απριλίου 2013, στη συνέχεια ακολουθήθηκε η διαδικασία του άρθρου 7α του Ν.2985/2002 (με Κ.Υ.Α.) ενώ το δικαστήριο για τον καθορισμό της προσωρινής τιμής μονάδος απαλλοτρίωσης ορίστηκε γιά τις 8 Οκτωβρίου 2014.
Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί, με βάση την σύμβαση ανάθεσης, στις 15 Ιουνίου 2016.
Από την υπογραφή της σύμβασης ισχύει μία αποκλειστική προθεσμία 875 ημερών για την περαίωση όλων των εργασιών οδοποιίας δηλαδή έως τις 11 Ιανουαρίου 2016 και μια ενδεικτική προθεσμία 18 μηνών για να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των πρανών, η διαμόρφωση της τελικής επιφάνειας αυτών και τα έργα αποχέτευσης ώστε να αρχίσουν οι εργασίες φύτευσης δηλαδή έως τις 19 Φεβρουαρίου 2015.
Τελειώνοντας, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε το έργο να υλοποιηθεί ομαλά και να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος του.

Περισσότερα

Συνεργασία δημάρχου Κιλκίς με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών για το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’

Συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την επίσκεψη του Μιχάλη Σταυριανουδάκη […]

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, που περιλαμβάνει τεχνολογίες […]

Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]