Γενικά

Δύο συλλήψεις για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων από το ΑΤ Παιονίας

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων, συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης 5.2.19 από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Παιονίας, δύο άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης 32χρονος αλλοδαπός, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.770 πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 8 κιλών και 400 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ένας 38χρονος αλλοδαπός, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 523 πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]