Γενικά

Θανάσιμος τραυματισμός δύο ανδρών 48 και 53 ετών μετά από σύγκρουση με περιπολικό και αγέλη αγριόχοιρων

Ένα πρωτοφανές στα χρονικά του νομού περιστατικό τροχαίου δυστυχήματος, με δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες, καθώς προκλήθηκε από … αγέλη αγριοχοίρων, σημειώθηκε την νύχτα της Δευτέρας 11-7-22, αφήνοντας “άφωνη” την κοινωνία του νομού.

Μοιραίο σημείο το 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου Σερρών, σττην ανωφέρεια στο ύψος της Καλίνδριας.

Εκεί αγέλη αγριοχοίρων εμφανίσθηκε εντελώς ξαφνικά στο οδόστρωμα με επακόλουθο να επιπέσει σ’ αυτήν περιπολικό της τροχαίας με τριμελές πλήρωμα, ο οδηγός του οποίου δεν στάθηκε δυνατόν να αντιδράσει εγκαίρως, εν συνεχεία δε να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Σ’ αυτό εκινείτο ΙΧΕ αυτοκίνητο, επί του οποίου επέβαινε ανδρόγυνο από τα Σκόπια, ο οδηγός του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες ιδιοκτήτης σχολής οδηγών και πολύ έμπειρος οδηγός ο ίδιος, με έγκαιρη κίνηση αποφυγής “έβγαλε”το όχημα από τον δρόμο και το “έρριξε” σε παρακείμενο χωράφι.

Δυστυχώς, δεν συνέβη το ίδιο με το όχημα, που ακολουθούσε, με επιβαίνοντες δύο συμπολίτες από την Πλαγιά ο ένας και από την Κορομηλιά ο άλλος, και το οποίο συγκρούσθηκε μετωπικώς με το περιπολικό, με τραγικό επακόλουθο τον θανάσιμο τραυματισμό και των δύο.

Τραυματίες είναι τόσο το ζεύγος των Σκοπιανών όσο και οι τρεις άνδρες του πληρώματος του περιπολικού, ενός καινούργιου οχήματος που καταστράφηκε εντελώς. Σύμφωνα δε με δημοσιογραφικές πληροφορίες, γιά τους τρεις αστυνομικούς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, επειδή λειτούργησαν και οι δέκα αερόσσακοι του οχήματος.

Προανάκριση γιά τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας Κιλκίς.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Κιλκίς γιά την άδικη απώλεια των δυο ανδρών στο απίστευτο τροχαίο δυστύχημα, που προκλήθηκε όταν κοπάδι αγριογούρουνων διέσχισε αιφνιδίως το συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου Σερρών.

Περιγραφή συγγενούς

«Ο κουμπάρος μου ήταν πατέρας πέντε παιδιών», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας της Πλαγιάς και της Κορομηλιάς Γιώργος Χουρσεΐδης.

Ο συγγενής του 53χρονου, μιλώντας στο newsit.gr περιγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το πρωτοφανές δυστύχημα:

«Το περιπολικό ερχόταν από Δοϊράνη προς Κιλκίς στο ύψος της Καλίνδριας στην τοποθεσία Ανεμογεννήτριες. Βγήκαν κάτι αγριογούρουνα μπροστά του, μετρήσαμε πέντε σκοτωμένα.

Το περιπολικό χτύπησε τα αγριογούρουνα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. Απέναντί του εκινείτο ένα αυτοκίνητο από τα Σκόπια. Πήγε να τον αποφύγει ο οδηγός, βγήκε από τον δρόμο, και το αυτοκίνητο που ακολουθούσε ήταν του κουμπάρου μου. Μάλλον είχαν πάει κάποια βόλτα με τον άλλον άνθρωπο, που έχασε την ζωή του, μπορεί να πήγαιναν και στο πανηγύρι.

Η περιοχή είναι γεμάτη από αγριογούρουνα, και επανειλημμένως κάνουμε συστάσεις, γιά να ξεκινά πρόωρα το κυνήγι, για να μην έχουμε τέτοια θέματα»…

“Δεν υπάρχουν λόγια”

Και συνέχισε: “… «Ο κουμπάρος μου ήταν 53 ετών, πατέρας πέντε παιδιών με το μεγαλύτερο σε ηλικία 26 ετών και το μικρότερο, το οποίο έχω βαφτίσει, 10 ετών. Ο φίλος του κουμπάρου μου ήταν από το διπλανό χωριό, την Κορομηλιά. Ήταν 48 ετών και δεν είχε παιδιά. Είναι μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες για εμάς. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Πενθούμε βουβά. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό που έγινε. Έχουν μείνει παιδιά ορφανά και δύο οικογένειες θρηνούν για τον χαμό των ανθρώπων τους», καταλήγει ο πρόεδρος της κοινότητας.

Κ.Ιαβέρης: “Πρέπεινα είμαστε προσεκτικοί”

Ο δάσκαλος ασφαλούς οδήγησης Κωνσταντίνος Ιαβέρης (Μαρκουΐζος) ανέλυσε τους λόγους, γιά τους οποίους συμβαίνουν θανατηφόρα τροχαία στους επαρχιακούς δρόμους. Ο κ. Ιαβέρης τόνισε, ότι η ζώνη, η ταχύτητα, η απροσεξία των οδηγών και η κακή συντήρηση του επαρχιακού δικτύου είναι τα βασικότερα αίτια, που χύνεται αίμα στην άσφαλτο.

«Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι στοεπαρχιακό δίκτυοθα πρέπει να περιμένουμε ανά πάσα στιγμή να συμβεί το απρόοπτο, όπως π.χ.ζώα να πεταχτούν μπροστά μας, αυτό ακριβώς που συνέβη και στο τροχαίο στο Κιλκίς. Τα τροχαία δυστυχήματα στους επαρχιακούς δρόμους κατά κύριο λόγο οφείλονται και στο γεγονός, ότι οι οδηγοί ξεπερνούν το όριο ταχύτητας, ενώ θα έπρεπε να οδηγούν στο όριο και κάποιες φορές ίσως και λιγότερο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους δρόμους είναι κακοσυντηρημένοι. Ένα άλλο θέμα είναι ότι οδηγοί και συνεπιβάτες δεν φορούν ζώνη ασφαλείας. Αν όλοι ήταν επιμελείς, στο να φορούν ζώνη στο αυτοκίνητο, και μπροστά αλλά και πίσω, τα τροχαία δυστυχήματα θα μειώνονταν κατά 35% με 40%. Γενικώς θα πρέπει όταν οδηγούμε να φυλαγόμαστε πάρα πολύ, καθώς μόνο έτσι θα γλυτώσουμε πολλά τροχαία δυστυχήματα».

Ανεξέλεγκτος υπερπληθυσμός

Τα τελευταία χρόνια υφίσταται ανεξέλεγκτος υπερπληθυσμός αγριογούρουνων σε όλη την χώρα, σε σημείο που να ευθύνονται τόσο γιά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα όσο και για ζημιές σε περιουσίεςΟ δασολόγος, Δημήτρης Κιούσης δήλωσε: “Έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες του περιβάλλοντος γιά τα αγριογούρουνα.

Η εγκατάλειψη της υπαίθρου από τον άνθρωπο έχει βοηθήσει τις φυτοκοινωνίες, με αποτέλεσμα να προσφέρουν καλύτερη κάλυψη και καλύτερη ποιότητα φαγητού.

Η κάρπωση τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί, παρ’όλα αυτά δεν είναι αρκετή γιά να επιφέρει αυτήν την μείωση του πληθυσμού”.

Η ΙΜΠΚ συμπαρίσταται
Από την ιερά μητρόπολι Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώθηκαν σχετικώς με τα θύματα του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος τα εξής:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίος ενώνει την καρδιακή προσευχή του με τους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος στην περιοχή της Καλίνδριας και εύχεται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Γεωργίου και Κωνσταντίνου.

Ο κκ Βαρθολομαίος, στην οδύνη των δύο κοινοτήτων της Πλαγιάς και της Κορομηλιάς, προτάσσει την δύναμη, την αγάπη και τη χάρη της προσευχής ώστε εξ Ύψους να δοθεί παρηγορία στους συγγενείς των θυμάτων καθώς και στους νοσηλευομένους από το τραγικό ατύχημα και παρακαλεί τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί κάποιο παρόμοιο ατύχημα, αν και στην περιοχή μας κατ’ επανάληψιν έχουν παρατηρηθεί ανάλογα θλιβερά γεγονότα.

Τέλος ανακοινώνεται ότι θα παραστεί εκπρόσωπός του Σεβασμιωτάτου στις Εξόδιες Ακολουθίες των θυμάτων, και ο Σεβασμιώτατος κκ Βαρθολομαίος θα τελέσει τρισάγιο επί των μνημάτων των θυμάτων την 21η Ιουλίου ε. έ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Γεωργαντάς από το Κιλελέρ: Τιμούμε τους αγώνες των αγροτών μας και παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο του πρωτογενούς τομέα

113 χρόνια μετά την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς βρέθηκε στο Κιλελέρ προκειμένου […]