Αθλητισμός

Δυναμικό ξεκίνημα Ευάθλου Πολυκάστρου με 87-64 επί του Αρίωνος Πτολεμαΐδος

Νίκη με ευρύ αποτέλεσμα, που «ανεβάζει» την ψυχολογία για την συνέχεια, σημείωσε ο Εύαθλος Πολυκάστρου στον εναρκτήριο αγώνα του για το καλαθοσφαιρικό πρωτάθλημα β΄ομίλου γ΄εθνικής κατηγορίας.

Με «όπλο» την εκπληκτική άμυνά του στην επανάληψη, χάρη στην οποία «ξεκόλλησε» από το άγχος και την μετριότητα του πρώτου ημιχρονίου και «ανέβασε» εντυπωσιακά την συνολική απόδοσή του, το πολυκαστρινό συγκρότημα υπερίσχυσε κατά κράτος του αντιστοίχου του Αρίωνος Πτολεμαΐδος με 87-63, κάνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα.

Συγχρόνως φάνηκε ανεπηρέαστο από την πρόσφατη αβεβαιότητα, που προκάλεσαν ανακατατάξεις στην κατηγορία, με αποκορύφωμα την απόσυρση των Διοσκούρων Κοζάνης, και την πρόσκαιρη αβεβαιότητα αναφορικά με το χρονικό σημείο εκκίνησης του πρωταθλήματος.

Τέλος, παρουσίασε «εικόνα» ομάδας με δυνατότητες ανανέωσης της παραμονής στην κατηγορία για τρίτη συνεχή χρονιά, που συνεπάγεται και ισοφάριση της επίδοσης του Αετού Κιλκίς.

Και τούτο, διότι βασίζεται πλέον σε έναν ομοιογενή «κορμό» καλαθοσφαιριστών προερχομένων από το «φυτώριο» όχι μόνο της περιοχής αλλά όλου του νομού, ο οποίος ενισχύθηκε έξωθεν με τέσσερις ικανές και έμπειρες μονάδες, (Τσινόπουλο, Τασιούδη, Μπινιάκου, Ρατόπουλο).

Επακόλουθο η αναβάθμιση του αγωνιστικού επιπέδου του συνόλου, άρα και της ανταγωνιστικότητας και αξιοπιστίας της ομάδας, η οποία, επί πλέον ευτυχεί να στελεχώνεται από δύο εμβληματικές μορφές του κιλκισιώτικου καλαθοσφαίρου, τον φυσικό αρχηγό Μπάμπη Ημερίδη και τον…. αειθαλή Κώστα Κούτουλα.

Στον εναρκτήριο αγώνα με τον Αρίωνα Πτολεμαΐδος ο Εύαθλος άργησε να «βρει πατήματα» και ρυθμό, προσφέροντας στον φιλοξενούμενο την δυνατότητα όχι μόνο να «συμβαδίζει» στο αποτέλεσμα αλλά και να προηγηθεί με την λήξη του πρώτου ημιχρονίου.

Όμως, από τις πρώτες στιγμές του δευτέρου κατέστη σαφής η αποφασιστικότητα των γηπεδούχων να μην αφήσουν κανένα περιθώριο σε… απρόοπτα.

Και όταν η «μηχανή» του Ευάθλου «πήρε μπρος» ο Αρίων δεν είχε καμμία τύχη.

Τα δεκάλεπτα:

19-19, 15-18 (ημιχρόνιο 34-37).
26-10, 27-16 (τελικό 87-63).
Η σύνθεση:
Σ.Παπαδόπουλος 7 (1 τρ.), Ημερίδης 8, Σιδηρόπουλος 12, Τσελέκης 20, Κούτουλας 1, Τσινόπουλος 25 (5 τρ.), Τασιούδης 7, Ταπούτος 5 (1 τρ.), Μπινιάκου 2, Ρατόπουλος, Ζωιτσούδης, Γουβιανάκης.
Η επόμενη ημέρα: Κυριακή 22.10.17, 18.00, ΑΓΣ Ιωαννίνων-Εύαθλος Πολυκάστρου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα