Αγροτικά

Δυναμικά μπήκε στην πώληση σιτηρών ο αγροτοκτηνοτροφικός συνεταιρισμός Αξιούπολης

Δυναμική είσοδο στον τομέα πώλησης αροτριαίων καλλιεργειών σκληρού και μαλακού σιταριού και κριθαριού από πλευράς του αγροτοκτηνοτροφικού συνεταιρισμού Αξιουπόλεως, καθώς με σχετική του ανακοίνωση κάνει γνωστό, ότι διοργανώνει συγκέντρωση τους γιά λογαριασμό των παραγωγών, μελών και μη, και μάλιστα με εξαιρετικά δελεαστικές τιμές εκκίνησης (βλέπε παρακάτω).

Μία πρωτοβουλία με οδηγό την αντίστοιχη επιτυχημένη περυσινή συγκέντρωση, όπως δήλωσε στον ”Μαχητή” ο πρόεδρός του Παύλος Πασσαλίδης, που φιλοδοξεί, όπως τόνισε ”να λειτουργήσει ευεργετικά γιά την διαμόρφωση τιμών της εφετινής εσοδείας” , οι οποίες λόγω της παγκόσμιας συγκυρίας ,αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία ξεκινούν σε επίπεδα πρωτοφανή στην ιστορία των αροτριαίων καλλιεργειών με 0,46 ευρώ για το σκληρό και υψηλότερη, από ένα έως δύο λεπτά στο κιλό ,ανάλογα με την περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη, με 0,40 ευρώ γιά το μαλακό και 0,32 ευρώ γιά το κριθάρι.

Κάτι το οποίο, όπως τόνισε ο κ. Πασσαλίδης, πιθανόν να λειτουργήσει υπέρ της αύξησης του ενδιαφέροντος γιά συμμετοχή στην συγκέντρωση, παρά το γεγονός ότι η εφετινή παραγωγή αναμένεται υποδεέστερη της περσινής , λόγω μειώσεως του αριθμού των σχετικών εκτάσεων, που ως γνωστόν είχαν συνδράμει στο να συγκεντρώσει πέρσι ο συνεταιρισμός περίπου δυόμισυ εκατομμύρια κιλά σιταριού και κριθαριού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνεταιρισμού έχει ως εξής :

«Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός ενημερώνει τους παραγωγούς δημητριακών ό,τι οι τιμές εκκίνησης για την συγκέντρωση σοδειάς 2022 είναι οι ακόλουθες:

– ΣΙΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ : 0,46 €/ΚΙΛΟ (0,47 ή 0,48 €/ΚΙΛΟ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΗ)

– ΣΙΤΟΣ ΜΑΛΑΚΟΣ : 0,40 €/ΚΙΛΟ

– ΚΡΙΘΑΡΙ : 0,32 €/ΚΙΛΟ

Η συγκέντρωση των σοδειών θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 6.6.22 στην πλάστιγγα Πολυκάστρου (δίπλα στο γήπεδο). Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του συνεταιρισμού ή με το κατάστημα εφοδίων (έναντι Discount)».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]