Γενικά

Ο δρόμος Κιλκίς Θεσσαλονίκης…παίρνει τον «δρόμο» του με απόφαση του δικαστηρίου

Τον «δρόμο» της άμεσης εκτέλεσης παίρνει το έργο της κατασκευής της νέας εθνικής οδού Κιλκίς-Θεσσαλονίκης, όσον αφορά στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Μαυρονερίου Κιλκίς και Ασσήρου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γεωργίου Γεωργαντά τον «δρόμο» αυτόν τον «άνοιξε» η πολύ σημαντική απόφαση, την οποία έλαβε το μονομελές πρωτοδικείο Κιλκίς την Τετάρτη 11.6.14.
Με αυτήν, το εν λόγω δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του Δημοσίου γιά την αναγκαστική απαλλοτρίωση των απαιτουμένων εκτάσεων, εξ αιτίας της καθυστερήσεως της οποίας υφίστατο ο κίνδυνος να τεθεί το έργο εκτός ΕΣΠΑ, με συνέπειες που έφταναν μεχρι και την ματαίωσή του στο πλαίσιο αυτού.
Με την προαναφερθείσα απόφαση:
-Ορίζεται η προσωρινή αποζημίωση των ιδιοκτητών των παραλλήλων με τις δύο πλευρές του δρόμου εκτάσεων, ως μοναδική προϋπόθεση γιά την έγκριση της απαλλοτρίωσης αυτών και εκτέλεσης του έργου (θα ακολουθήσει η οριστική αποζημίωση).
-Επιβάλλεται, κατόπιν η άμεση παράδοση των υπό απαλλοτρίωσιν εκτάσεων γιά την άμεση έναρξη των εργασιών.
Χάρη σ’ αυτήν την απόφαση το έργο, όπως αναφέρθηκε, διασώζεται και θα χρηματοδοτηθεί κανονικά από το ΕΣΠΑ 2007-2013, ενώ δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να αποπερατωθεί πολύ νωρίτερα από ό,τι ορίζει το χρονοδιάγραμμά του, το οποίο καταλήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος αναμένεται μετά την σημειωθείσα εξέλιξη, η εγκατάσταση του εργολάβου του έργου.
Υπενθυμίζεται, ότι ήδη εκτελούνται υποέργα του έργου αυτού (πχ ανακατασκευή του τμήματος του κόμβου Μαυρονερίου-εισόδου πόλης Κιλκίς).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας