Γενικά

“Δρόμοι του κρασιού” για έκτη συνεχή χρονιά την προσεχή Κυριακή

Η ένωση οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” συμμετέχει φέτος για έκτη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων “Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Επισκέψιμα οινοποιεία από τις διαδρομές του κρασιού του οινοτουριστικού δικτύου “Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος” θα είναι ανοιχτά και θα σας περιμένουν τη συγκεκριμένη ημέρα, μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Ελάτε στα οινοποιεία μας να γνωρίσετε τους δημιουργούς των αγαπημένων σας κρασιών στους χώρους παραγωγής τους.

Μαζί θα ξεναγηθούμε και θα δοκιμάσουμε νέες και παλαιότερες σοδειές, καθώς και τα φρέσκα του τρύγου 2018.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα”.

Στους “Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος” συμμετέχει το οινοποιείο του κτήματος Χατζηβαρύτη.

Το Κτήμα Χατζηβαρύτη γιορτάζει την “Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού”, με ξεναγήσεις στον αμπελώνα και γευστικές δοκιμές όλων των ετικετών του Κτήματος από τις 11πμ έως τις 5μμ.

Την ημέρα αυτή θα διατεθούν παλιές χρονιές της “Γουμένισσας” σε προνομιακές τιμές.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ένα επιμορφωτικό και διασκεδαστικό σεμινάριο γευσιγνωσίας, στο οποίο, μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, θα προσεγγίσουμε το κρασί από την ευχάριστη και χαλαρή του πλευρά!

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γνώστες και μη γνώστες, σε λάτρεις και σε απλούς καταναλωτές, αλλά και στον καθένα που από καθαρή περιέργεια θέλει να καταλάβει γιατί τελικά γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος γύρω από το κρασί.

Το σεμινάριο θα κρατήσει περίπου 2 ώρες, θα είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας ένα email στη διεύθυνση: [email protected]

Περισσότερα
Δείτε ακόμα