Κοινωνία

Η δραστηριότητα που ανέπτυξε το λύκειο Αξιούπολης

Ειδικότερα απο τον Οκτώβριο του 2014 έως τον τρέχοντα μήνα πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις
Ενημέρωση στις 2-10-14 από το ΚΕΣΥΠ για τους μαθητές της Β΄ Τάξης όσον αφορά το νέο σύστημα και της Γ΄ Τάξης για τις πανελλαδικές εξετάσεις .

Εκδήλωση στις 6-10-14 στο αμφιθέατρο του σχολείου, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ρατσισμού και διακρίσεων. Έγινε προβολή ταινίας με ανάλογο θέμα και ακολούθησε συζήτηση, στην οποία ενθαρρύνθηκε η έκφραση βιωμάτων των μαθητών . Ακολούθησε νέα εκδήλωση για το ίδιο θέμα στις 23-12-14.

Στις 6-10-14 συμμετείχαμε , ακόμη, σε αθλητικές εκδηλώσεις με αφορμή την καθιέρωση της ημέρας αθλητικών εκδηλώσεων.

Ενημέρωση στις 21-10-14 από την πυροσβεστική υπηρεσία Γουμένισσας
με θέμα: «Χρήση πυροσβεστήρων. Γνωριμία με το επάγγελμα του πυροσβέστη. Επίδειξη πυροσβεστικού οχήματος και εργαλείων πυρόσβεσης».

Ενημέρωση των μαθητών της α΄ λυκείου για το Μακεδονικό Αγώνα στις 15-10-14 και των μαθητών β ΄και γ΄ Λυκείου στις 16-10-14.
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
Στις 21-10-14 πραγματοποιήθηκε, επίσης, ενημέρωση για τη διαχείριση σεισμικού κινδύνου και τα μέτρα σεισμικής προστασίας από τους εκπαιδευτικούς που ορίστηκαν υπεύθυνοι του σχολείου για τον ΟΑΣΠ , Κωνσταντία Συμεωνίδου (διευθύντρια του λυκείου) και Ιωνάννη Αραμπατζή Ιωάννη (αναπληρωτή διευθυντή) και ακολούθησε άσκηση σεισμού, στην οποία μετείχε όλο το σχολείο.

Συμμετοχή του σχολείου στις 23-10-14 στην τηλεδιάσκεψη με τίτλο:
«Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» ,που οργάνωσε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενημέρωση σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή και την πρόληψη της παχυσαρκίας στις 24-10-14 από τη διατροφολόγο κα Άννα Ναούμ. Δόθηκαν, επίσης, συμβουλές σχετικά με τη σωστή διατροφή από τη διευθύντρια του λυκείου Κωνσταντία Συμεωνίδου, απόφοιτο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Διοργάνωση διημερίδας στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με ομιλητές τον Γεώργιο Κωνσταντινίδη, διευθυντή ΔΔΕ ν. Κιλκίς, τον κο Ιωάννη Θωμαΐδη , σύμβουλο ΠΕ03, την κα Ελένη Μιχαλοπούλου, σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου και τον Πάρης Παπαδόπουλο, σύμβουλος ΠΕ 70.

Ενημέρωση των μαθητών και των γονέων της γ΄τάξης στις 28-11-14 για το ισχύον σύστημα και την προετοιμασία τους ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ενημέρωση των μαθητών της γ΄ τάξης από τον υποδιευθυντή και υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής στις 15-12-14.

Ενημέρωση των μαθητών της γ΄τάξης για τις αιρέσεις στις 22-1-15 από τον πατέρα Ιγνάτιο Καλογεράκη, υπεύθυνο γραφείου αντιαιρετικών θεμάτων της ιεράς μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.

Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών της α΄και β΄Λυκείου σε ειδική ανοιχτή εκδήλωση στις 27-1-15 και 29-1-15 αντίστοιχα στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου για το θέμα της κακοποίησης των ζώων στις 28-1-2015 σε συνεργασία με τις «Ζωές- Φιλοζωικές ενημερώσεις σχολείων» .

Εκδήλωση στις 30-1-15 στο αμφιθέατρο του σχολείου αφιερωμένη στο βίο και το έργο των Τριών Ιεραρχών.

Επίσκεψη των μαθητών μας το Νοέμβριο στο ναό του Άξιον Εστί και ενημέρωσή τους από τον εφημέριο, πατέρα Ιγνάτιο Καλογεράκη σχετικά με το αγιογραφικό πρόγραμμα του ναού.

Επίσκεψη των μαθητών μας το Δεκέμβριο στη μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και ξενάγησή τους από τον εφημέριο, πατέρα Ιγνάτιο Καλογεράκη.

Διοργάνωση σεμιναρίου με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών όλων των σχολείων του δήμου Παιονίας σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Κιλκίς, την Ελένη Μιχαλοπούλου, σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου, το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων και το ΣΣΝ ν. Κιλκίς στις 4-2-15 στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης με θέμα:«Επιμορφωτικές δραστηριότητες ερευνητικών εργασιών». Ομιλητής ο κος Νικόλαος Σταμπολίδης, Σύμβουλος ΠΕ 04.

Ενημέρωση των μαθητών της γ΄ Τάξη από το ΚΕΣΥΠ στις 3-2-15 με θέμα: «Οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Συνδιοργάνωση με το δήμο Παιονίας και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης της εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημέρα της Τσικνοπέμπτης στις 12-2-15

Ενημερωτική ημερίδα για τους μαθητές του σχολείου καθώς και τα δεκαπενταμελή του γυμνασίου και ΕΠΑΛ Αξιούπολης στις 17-2-15 από την Ελληνική Εθελοντική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης σε συνεργασία με το ΣΣΝ νομού Κιλκίς με θέμα τις πρώτες βοήθειες .

Ενημέρωση του συλλόγου καθηγητών του σχολείου στις 19-2-15 για το ζήτημα της ενδοσχολικής βίας από τα μέλη της ομάδας δράσεων πρόληψης (ΟΔΠ) του σχολείου.

Ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου στις 20-2-15 σε συνεργασία με το ΣΣΝ νομού Κιλκίς από το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου με θέμα: « Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα- Κάπνισμα και υγεία-Στοματική υγιεινή». Μετά την ενημέρωση διενεργήθηκε δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος των μαθητών .

Συγκέντρωση και διανομή δύο φορές από τους μαθητές τροφίμων, παιχνιδιών και ενδυμάτων για τους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή της Ειδομένης.

Περισσότερα

Έμπρακτη αγάπη-συμπαράσταση στον πάσχοντα η Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο προγραμματισμένος κύκλος των αιμοδοσιών για το έτος 2023, των μελών της Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου. […]

Δείτε ακόμα