Κοινωνία

Ελκυστική και ενδιαφέρουσα η εκδήλωση στην πλατεία Ειρήνης γιά την οστεοπόρωση

Ενημερωτική εκδήλωση γιά την οστεοπόρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7.4.22, στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, με συνδιοργανωτές την 1η ΤΟΜΥ και το κέντρο υγείας Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

« … Με έντονο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στα μέτρα έναντι του νέου κορωνοϊού, διανεμήθηκε εγκεκριμένο έντυπο ενημερωτικό υλικό του υπουργείου υγείας και του πανελληνίου συλλόγου σκελετικής υγείας “Πεταλούδα”, σχετικό με αυτήν την «σιωπηλή» επιδημία.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, και κυρίως του γυναικείου πληθυσμού για την σπουδαιότητα του προληπτικού ελέγχου στην κατάλληλη ηλικία.

Η εμμηνόπαυση συνδέεται αμέσως με την εμφάνιση της οστεοπόρωσης, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η εξέταση της οστικής πυκνότητας στην φάση αυτή.

Επιπροσθέτως, οι πολίτες ενημερώθηκαν για το πρωτοποριακής τεχνολογίας σύγχρονο μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας, που έχει ξεκινήσει την δωρεάν λειτουργία του στον χώρο του κέντρου υγείας Κιλκίς.

Η εξέταση γίνεται κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 23410 29677 και με παραπεμπτικό από τον θεράποντα ιατρό.

Το κοινό ανταποκρίθηκε πολύ θετικα, αφού τέθηκαν ερωτήματα και διεξήχθη διάλογος με τους επαγγελματίες υγείας, που στήριξαν την εκδήλωση».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα