Αθλητισμός

Δραματική περικοπή στις αποδοχές των προπονητών κλασικού αθλητισμού

Σε πλήρη εξαθλίωση οδηγεί τους προπονητές κλασικού αθλητισμού η δραματική (50%!) περικοπή των επιχορηγήσεων των σωματείων γιά τις αμοιβές τους.

Ο σύνδεσμος προπονητών Β.Ελλάδος περιγράφει το θέμα με τα πιό μελανά «χρώματα» και συγχρόνως δημοσιοποιεί τα αιτήματα του κλάδου.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στις δραματικές ημέρες, που διανύει η χώρα μας ,οι τραγικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη και οι πολίτες απέναντι στην πολύτιμη προσφορά αντιμετωπίζουν φθηνή συμπεριφορά. .
Εδώ και λίγες μέρες έχουν σταλεί οι αποδοχές των προπονητών στις κατά τόπου Ε.Α.Σ. της χώρας, προκειμένου να κατατεθούν στα Σωματεία για το προπονητικό έργο, με μείωση κατά 50% στην επιχορήγηση για τη νέα χρονιά.

Είναι κατανοητή η οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας, αλλά η ετήσια επιχορήγηση έχει καταντήσει πλέον τυπική και στο χαμηλό επίπεδο που κυμαίνεται αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού.
Εδώ χρειάζεται να επισημανθεί ότι η πενιχρή οικονομική επιχορήγηση, αφορά και τους συναδέλφους προπονητές που ασκούν κατά κύριο λόγο μόνο το επάγγελμα του Προπονητή Στίβου.
Ο σύνδεσμος προπονητών στίβου Β. Ελλάδας θεωρεί αντεργατική την συγκεκριμένη ενέργεια, αφού οδηγεί τους προπονητές σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση, με την νέα μείωση της επιχορήγησης του προπονητικού
έργου.

Είναι βέβαιον, ότι η Πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες, αφού τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής έχουν γίνει μια σκληρή πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες, η αχαριστία ξεπερνάει κάθε όριο λογικής, αλλά δυστυχώς στις μέρες μας περισσότερο συναντάμε την αχαριστία παρά την ευγνωμοσύνη, απέναντι μάλιστα σε «εργάτες του αθλητισμού» που υπηρετούν με συνέπεια, σοβαρότητα και ευσυνειδησία το προπονητικό τους έργο και απαιτούμε επιτέλους τον ανάλογο σεβασμό και τις ανάλογες εργασιακές αποδοχές, όπως αυτονόητα δικαιούται ο κλάδος μας. Πρέπει να τονισθεί ότι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ενήργησε μονομερώς καθώς ούτε συνεργάστηκε, ούτε διαλέχτηκε με τους προπονητές, όπως απαιτεί το δημοκρατικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής μας. Είναι προφανές ότι το ζήτημα δεν είναι απλά οικονομικό αλλά επιστημονικό και δεοντολογικό.

Με βάση τα παραπάνω, αταλάντευτα αιτήματα του Σ.Π.Σ.Β.Ε. είναι τα παρακάτω:
• Να υπάρχει διαρκής και ειλικρινής διάλογος σε όλη την διαδικασία.
• Σεβασμός και αξιοπρέπεια απέναντι στο λειτούργημα του προπονητή .
• Άμεση συνεργασία για θέματα που αφορούν στην γενική γραμματεία αθλητισμού.
• Να υπάρξει λειτουργική περικοπή και να μην είναι εις βάρος των προπονητών
• ΄Αμεση ενημέρωση για επιστημονικά και επιμορφωτικά θέματα
• Διαμόρφωση νέου μοντέλου ανάπτυξης του Σωματειακού Αθλητισμού.
• Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. να φέρει το αμέσως θέμα των «οδοιπορικών» των προπονητών στο διοικητικό συμβούλιο για την ανάκληση της απόφασης.
Και επειδή τελευταία στην χώρα μας γίνεται πολύς λόγος για τα ισοδύναμα, μήπως είναι καιρός και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. να βρεί τα ανάλογα ισοδύναμα;».

Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας