Γενικά

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε τρία σημεία ελέγχου στο δήμο Κιλκίς

Από τον δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται στους πολίτες ότι το ΚΑΠΗ του δήμου (απέναντι από το Δημαρχείο) λειτουργεί από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ως σημείο ελέγχου για τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών εξετάσεων (rapid tests) ανίχνευσης κορωνοϊού.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test καλούνται να συμπληρώσουν ψηφιακά στην πλατφόρμα testing.gov.gr τα στοιχεία της ταυτότητάς τους (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, ηλικία, ταχυδρομικό κώδικα, ιδιότητα).

Η καταχώριση κάθε αίτησης θα γίνεται με κωδικό επαλήθευσης ο οποίος θα αποστέλλεται στο κινητό τηλέφωνο αμέσως μετά την υποβολή της.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιούνται με μήνυμα στο κινητό τους για την ακριβή ώρα του rapid test ώστε να είναι έγκαιρα στο σημείο ελέγχου και να αποφεύγουν επιβαρυντικά φαινόμενα συνωστισμού.

Η δωρεάν διενέργεια rapid tests με τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους ανά την επικράτεια εντάσσεται στη στρατηγική του Υπουργείου Υγείας και αποσκοπεί στην έγκαιρη πρόβλεψη, στη διακοπή των αλυσίδων μετάδοσης και στην ανίχνευση της αντικειμενικής ασυμπτωματικής διασποράς.

Στην εθνική στρατηγική ελέγχων κατά της πανδημίας “Πλατφόρμα ελέγχου διασποράς στην Κοινότητα” συμμετέχουν ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ως σημεία ελέγχου για την διενέργεια rapid tests στο Δήμο Κιλκίς έχουν επίσης καθοριστεί:

– το στρατιωτικό πρατήριο επί του στρατοπέδου Καμπάνη στην δυτική είσοδο της πόλης του Κιλκίς

– το στρατόπεδο Ζώγκου της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας “Πόντος” στη Νέα Σάντα.

Τα σημεία ελέγχου για τη διεξαγωγή των ταχέων διαγνωστικών εξετάσεων θα λειτουργούν τις εργάσιμες ημέρες (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα