Κοινωνία

Δωρεάν μοριακά τεστ για τους εργαζομένους στο δήμο Κιλκίς

Την δωρεάν διενέργεια μοριακού τεστ ανίχνευσης Covid-19 για τους δημοτικούς υπαλλήλους που εργάζονται στο δήμο Κιλκίς με οποιαδήποτε σχέση εργασίας αποφάσισε η δημοτική αρχή σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης των παρεχόμενων μέτρων προστασίας της υγείας του έμψυχου δυναμικού με την οποία διασφαλίζεται επιπροσθέτως η ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του δήμου.

Στο δεύτερο και πιο επιθετικό κύμα της πανδημίας, με την αξιόπιστη αυτή ιατρική μέθοδο θωρακίζονται υγειονομικά και οι εργαζόμενοι της κοινωνικής δομής “Βοήθεια στο Σπίτι” που λόγω του αντικειμένου εργασίας τους πραγματοποιούν καθημερινά κατ΄ οίκον επισκέψεις στους ωφελούμενους του εν λόγω προγράμματος.

Οι μοριακές εξετάσεις θα υλοποιούνται από πιστοποιημένο εργαστήριο που εδρεύει στην πόλη του Κιλκίς σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας. Η ανίχνευση θα γίνεται με τη μοριακή μέθοδο ανάλυσης PCR πραγματικού χρόνου που στηρίζεται στην ανίχνευση ιικών σωματιδίων.

Τα αποτελέσματα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ή με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του κάθε εξεταζόμενου αυθημερόν καθώς επίσης στον υπεύθυνο Covid -19 του δήμου Κιλκίς και στον ΕΟΔΥ, τηρουμένων των διατάξεων, όπου απαιτείται, ως προς τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

Η δαπάνη των μοριακών τεστ, ύψους 19.500 ευρώ, καλύπτεται από έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα