Γενικά

Δωρεά υγειονομικού υλικού στο νοσοκομείο και σε δομές υγείας του δήμου Κιλκίς

Από το γραφείο τύπου του δήμου Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με υγειονομικό υλικό ενίσχυσε το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς και τις τοπικές δομές υγείας η δημοτική αρχή Κιλκίς δείχνοντας έμπρακτα για μία ακόμη φορά την υποστηρικτική αρωγή της για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η υγειονομική δωρεά, ύψους 37.000 ευρώ, φορτωμένη σε ημιφορτηγά του δήμου Κιλκίς παραδόθηκε σήμερα το πρωί στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς από δημοτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής το δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη.

Εξηγώντας τη σημασία της στη συνάντηση που είχε με το διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιάννη Ανδρίτσο ο δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει επιλέξει συνειδητά να παρεμβαίνει με θετικό λόγο και με πράξεις ουσίας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

“Έχοντας επίγνωση της ισχυρής πίεσης που δέχονται οι μονάδες υγείας από την πανδημία του κορονοϊού, με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό να αφιερώνουν όλες τους τις δυνάμεις σε μια αποφασιστική μάχη ζωής θελήσαμε να συνεισφέρουμε στο ύψιστο λειτούργημά τους και να διευκολύνουμε τις δύσκολες συνθήκες εργασίας τους.

Η δωρεά κατευθύνεται και στους συμπολίτες μας” σημείωσε ο κ. Κυριακίδης υπογραμμίζοντας ότι η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς είναι δηλωτική της ομοψυχίας και της κοινωνικής ευαισθησίας του σώματος για τα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Συμπλήρωσε δε ότι η δωρεά θα έχει και συνέχεια καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη παραγγελία του δήμου για την προμήθεια αναπνευστήρων που θα διατεθούν κι αυτοί στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς.

Ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς ευχαρίστησε θερμά τη δημοτική διοίκηση για τη διάθεση του υγειονομικού υλικού εξάροντας το αδιάπτωτο ενδιαφέρον της από την αρχή της υγειονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα. “Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά είναι μπροστάρηδες σε ότι έχει χρειαστεί το νοσοκομείο και συμπαραστέκονται στο έργο μας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλες ποσότητες υγειονομικού υλικού (στολές ειδικής προστασίας, χειρουργικές μάσκες, γάντια, προστατευτικά γυαλιά ειδικού τύπου, καλύμματα κεφαλής, ποδονάρια, παλμικά οξύμετρα, πιεσόμετρα, ψηφιακά θερμόμετρα, αντισηπτικά, καθαριστικά) παραδόθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς από το δήμαρχο Κιλκίς και από διαπαραταξιακή επιτροπή που συγκρότησαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Μπαλάσκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Καραμπίδης (Δήμος Αξιών) και Άννα Νικολαϊδου (Ενωτική Δύναμη Κιλκίς). Στην τελετή παραλαβής – παράδοσης ήταν και ο Πρόεδρος της κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης, ο πρόεδρος της ιατρικής υπηρεσίας Κιλκίς Ανέστης Καρανικόλας και η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσηλευτικού φορέα Σοφία Καπαλτσίδου.

Ανάλογο υγειονομικό υλικό διατέθηκε στο Κέντρο Υγείας Κιλκίς από τους αντιδημάρχους Κιλκίς Ιωάννη Χατζηαποστόλου, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, τους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Αναστασιάδου (Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη) Αναστάσιο Καζαντζίδη (Κιλκίς – Μαζί Μπορούμε) και στο Κέντρο Υγείας Δροσάτου από το δήμαρχο Κιλκίς, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Μπαλάσκα και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Παπακώστα”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.