Κοινωνία

Δωρεά ψηφιακών θερμομέτρων μετώπου στο νοσοκομείο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς

Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και λαμβάνοντας υπ` όψιν τις εξαιρετικές υγειονομικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων, ιδιαιτέρως δε, την κατάσταση ασφυξίας, στην οποία έχει περιέλθει το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς, λόγω του μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας, οι οποίοι νοσηλεύονται, λόγω προσβολής τους από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, αποφάσισε τη δωρεά σε αυτό ψηφιακών θερμομέτρων μετώπου προς διευκόλυνση του έργου των εργαζομένων του.

Η ενέργεια αυτή, όπως άλλωστε και αντίστοιχες του Λογαριασμού Ενίσχυσης Δικηγόρων Επαρχιών, Πανελλήνιου Σωματείου Δικηγόρων, στο οποίο προΐσταται η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς Ευρώπη Αρτόγλου, με πρωτοβουλία της οποίας ενισχύθηκαν, εκτός από το νοσοκομείο Κιλκίς και πολλά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο, όταν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς συνέδραμε και τότε, το νοσοκομείο μας.

Η δημόσια υγεία είναι σαφώς αρμοδιότητα και καθήκον της πολιτείας.

Σε περιόδους κρίσης όμως, οφείλουμε όλοι μας, φορείς και ιδιώτες, να συνδράμουμε με κάθε μέσο στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών. Η κοινή προσπάθεια, ατομική και συλλογική, είναι απαραίτητη, αλλά και ικανή συνθήκη, προκειμένου η κοινωνία μας να καταφέρει να ξεπεράσει την πανδημία που έχει ενσκήψει και να υπερασπίσει το βασικό δικαίωμα του πολίτη, το δικαίωμα στη ζωή.

Οι δικηγόροι, σεβόμενοι τις αξίες του δικηγορικού λειτουργήματος και υπερασπιζόμενοι το κράτος δικαίου, το οποίο όλοι οι κάτοικοι της χώρας μας δικαιούνται και πρέπει να απολαμβάνουν, προασπίζονται, στο μέτρο του εφικτού, το θεμελιώδες αγαθό αυτού, την υγεία και εν τέλει την ίδια τη ζωή.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς ήταν και θα παραμείνει παρών στην προάσπιση των δικαιωμάτων, όχι μόνο των μελών του αλλά και όλων των συμπολιτών μας.

Η απόφαση δε του συμβουλίου για τη δημοσίευση στον τοπικό τύπο της συμβολικής αυτής ενέργειας ελήφθη με την προσδοκία να ενεργοποιηθούν και άλλοι φορείς της τοπικής κοινωνίας για προσφορά βοήθειας και στήριξης προς το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς, το οποίο μας αφορά όλους.

Η άοκνη προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση και όλοι οι εργαζόμενοι στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς θα μας βρίσκει διαχρονικά αρωγούς στο δύσκολο έργο που επιτελούν, πολύ περισσότερο δε υπό τις παρούσες συνθήκες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα