Γενικά

Στον φορέα διαχείρισης Κερκίνης η λίμνη Δοϊράνη και τα Χίλια Δένδρα

Όλες οι περιοχές του νομού Σερρών και δύο του νομού Κιλκίς που συμπεριλαμβάνονται στο δίκτυο «Φύση 2000» ή «Natura 2000», εντάσσονται στον φορέα διαχείρισης λίμνης Κερκίνης.

Αυτό προβλέπει νέος νόμος, στην σχετική διάταξη του οποίου υπάγονται από πλευράς νομού Κιλκίς η λίμνη Δοϊράνη και το «μνημείο της φύσης» δάσος των Χιλίων Δένδρων πολύ κοντά σ’ αυτήν.

Πρόεδρος του εν λόγω φορέως τοποθετήθηκε ο ερευνητής στο ινστιτούτο δασικών ερευνών του εργαστηρίου άγριας πανίδας του ελληνικού γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» δρ Σάββας Καζαντζίδης ο οποίος τόνισε, ότι μετά την ανωτέρω εξέλιξη αποτελούν αντικειμενικούς σκοπούς του αναβαθμισμένου φορέα η υλοποίηση δράσεων γιά την πανίδα και την χλωρίδα, η διαχείριση και ανάδειξη των χαρακτηριστικών όλων των περιοχών του φορέα σε συνεργασία με άλλους εγχώριους καθώς και του εξωτερικού και η προώθηση και εκτέλεση έργων υποδομών και αναβάθμισης παραμελημένων χώρων.

Σημειώνεται, ότι η ένταξη της λίμνης Δοϊράνης και του «μνημείου της φύσης» δάσους των Χιλίων Δένδρων στον φορέα διαχείρισης λίμνης Κερκίνης δεν επιφέρει καμμία αλλαγή, όσον αφορά στην διοικητική δικαιοδοσία των δασικών υπηρεσιών του Κιλκίς.

Και όπως αναφέρει έγκυρη επίσημη «πηγή», σε ό,τι αφορά σε θέματα προστασίας και ανάδειξης, οι δύο περιοχές του νομού θα αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη από την ένταξή τους σ’ αυτό το καθεστώς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]