Πολιτική

Διχάζει τους επαγγελματίες διασκέδασης η ματαίωση των εκλογών στο σωματείο τους

Την έντονη αντίδραση της τοπικής γραμματείας Κιλκίς της πανελλαδικής αντιμονοπωιακής συσπείρωση εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηριών (ΠΑΣΕΒΕ) προκάλεσε η απόφαση της προσωρινής διοίκησης του συλλόγου επαγγελματιών διασκέδασης, αναψυχής και εστίασης νομού Κιλκίς για ματαίωση των αρχαιρεσιών σε αυτό που είχαν προγραμματισθεί για την Κυριακή 7.6.15.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Πρωτόγνωρα γεγονότα έλαβαν χώρα σχετικώς με την πραγματοποίηση των εκλογών του συλλόγου επαγγελματιών διασκέδασης – αναψυχής και εστίασης Κιλκίς.
Η προκήρυξη των εκλογών έγινε μόλις πέντε μέρες πριν τη διεξαγωγή τους και παραμένει άγνωστο αν όλοι οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν γι’ αυτές. Η προθεσμία υποβολής ψηφοδελτίων και υποψηφιοτήτων δεν διήρκεσε ούτε δύο 24ωρα, μιας και έληγε την Πέμπτη 4.6.15 το μεσημέρι. Επιπλέον, γεννά ερωτηματικά η μη πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.
Εκτός από αυτά, όταν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ ανακοίνωσαν (εμπροθέσμως) στον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης ότι έχουν έτοιμο ψηφοδέλτιο και υποψήφιους, αυτός απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και ότι μόνο σε ενιαίο ψηφοδέλτιο μπορούν να κατέβουν όσοι υποψήφιοι το επιθυμούν. Μετά από πίεση και από την αναφορά εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ ότι δεν μπορεί να απαγορέψει τη συγκρότηση ξεχωριστού ψηφοδελτίου, ο πρόεδρος απάντησε ότι «αν θέλετε να κατεβάσετε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, τότε θα ακυρώσω τις εκλογές».
Αποτελεί, λοιπόν, τουλάχιστο πρόκληση, να βγαίνει σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου και να ανακοινώνει ότι ακυρώνει (ούτε καν αναβάλει) τις εκλογές «λόγω έλλειψης του αναγκαίου ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων από τα μέλη και μη συγκρότησης ψηφοδελτίου».
Η συμπεριφορά του και οι τακτικές του καταδεικνύουν είτε ότι δεν έχει καμμία σχέση με συλλογικές διαδικασίες και διαδικασίες λειτουργίας σωματείων, είτε εσκεμμένως και μεθοδευμένα προχώρησε σε όλα τα παραπάνω.
Προφανώς, η επιλογή των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ στο Κιλκίς, να συγκροτήσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο με σαφείς και συγκεκριμένες θέσεις προς αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση θορύβησε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Και από αυτά τα γεγονότα, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Εκτός όλων των άλλων αυτά τα γεγονότα έχουν σκοπό να απογοητεύσουν και οδηγήσουν στη γωνία ανθρώπους που θέλουν να βγουν στο προσκήνιο και να παλέψουν συλλογικά για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους. Εμείς καλούμε κάθε συνάδελφο και καθεμιά συναδέλφισσα να παραμερίσει αυτές τις δυνάμεις και αυτές τις αντιλήψεις, να συσπειρωθεί πλάι στις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις, να αναπτύξει αγώνες για άμεσες διεκδικήσεις δεμένες με την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]