Οικονομία

Έκκληση γιά επίλυση των προβλημάτων της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου

Ανέκυψαν πριν πολλά χρόνια, και σήμερα η επίλυσή τους εξακολουθεί να παραμένει …ζητούμενο!
Ο λόγος γιά προβλήματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν την βιομηχανική περιοχή Κιλκίς, στο Σταυροχώρι, λειτουργώντας, αν όχι ως τροχοπέδη, επιβραδυντικώς στην πορεία της και γενικότερα στην τοπική ανάπτυξη.
Τα προβλήματα αυτά τέθηκαν «επί τάπητος» από τον πρόεδρο της «Διεύθυνσης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς» (ΔΙΒΙΠΕΚ) ΑΕ Βασίλειο Σεργιαννίδη, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24.1.14, στην αίθουσα τελετών του διοικητηρίου της ΒΙΠΕ Κιλκίς, παρουσία του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστου Γκουντενούδη και εκπροσώπου του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης.
ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣΩς επιτακτικώς πλέον χρήζοντα επιλύσεως ο κ. Σεργιαννίδης προέταξε τα προβλήματα:
-Της πλήρους αντικαταστάσεως απαρχαιωμένου και κατασκευασμένου με επικίνδυνο υλικό (αμίαντο) δικτύου ύδρευης, υπενθυμίζοντας το ανταποδοτικό τέλος των 320.000 ευρώ ετησίως, που καταβάλλει η ΒΙΠΕ στον δήμο Κιλκίς.
-Της σύνδεσης της εθνικής οδού Κιλκίς-Ν.Πετριτσίου με την ΒΙΠΕ, με την κατασκευή δρόμου μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων.
Και στις δύο περιπτώσεις ο κ. Σεργιαννίδης έκανε λόγο γιά αδράνεια στην αντιμετώπιση των δύο θεμάτων, δεδομένου ότι και στις δύο τα σχετικά αιτήματα χρονολογούνται από πάρα πολλών ετών!
Απαντώντας, ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε εύλογα και δίκαια τα δύο αιτήματα, αναφέρθηκε σε θετική αντιμετώπισή τους από την περιφέρεια και δήλωσε, ότι θα υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση γιά τα συγκεκριμένα έργα τον προσεχή Μάρτιο, όταν η περιφέρεια θα έχει πλήρη «εικόνα» του ΕΣΠΑ.
Του θέματος αναμένεται να επιληφθεί και ο υπουργός μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργαντάς, θα επισκεφθεί επί τούτου το Κιλκίς την Πέμπτη 30.1.14.
Εν τω μεταξύ ο κ. Σεργιαννίδης ανακοίνωσε, ότι από το Σάββατο 1.2.14 θα λειτουργεί στην ΒΙΠΕ Κιλκίς χώρος διαμορφωμένος γιά εξυπηρέτηση και φιλοξενία οδηγών φορτηγών διεθνών μεταφορών.
Με την ευκαιρία υπογράμμισε την σημασία της αποπεράτωσης της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς στην υπόθεση της ανάκαμψης της οικονομίας και της επενδυτικής και γενικώς αναπτυξιακής δραστηριότητας στην περιοχή, που συνεπάγεται νέα ώθηση και στην περαιτέρω πορεία της ΒΙΠΕ Κιλκίς.
Επ’ αυτού ο κ. Γεωργαντάας ανέφερε, ότι την Δευτέρα 10.2.14 εκδικάζεται η υπόθεση των απαλλοτριώσεων των περί την εθνική οδό εκτάσεων για το έργο της κατασκευής του τμήματος από την Ασσηρο μέχρι την Ν.Σάντα, κάτι που σημαίνει, ότι εντός ενός μηνός θα υφίσταται ολοκληρωμένη «εικόνα» γιά το εν λόγω έργο, οπότε και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις σ’ αυτό.
Τέλος, η επιχειρηματίας κ. Μυλωνά έθεσε γιά άλλη μία φορά το θέμα της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Κιλκίς, ως έργου εξ ίσου μεγάλης σημασίας γιά την αναπτυξιακή προοπτική του νομού, γιά το οποίο υφίσταται επίσης από πολλών ετών το σχετικό αίτημα της ΔΙΒΙΠΕΚ ΑΕ, έχοντας αναχθεί σε …πάγιο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας