Γενικά

Διορθωτική κίνηση από τον δήμο Κιλκίς γιά το περίπτερο στην αρχή του πάρκου -“Κήπου”

Δεν πρόλαβε να “στεγνώσει το μελάνι” του “Μαχητή του Κιλκίς” γιά το θέμα του περιπτέρου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στην αρχή του πάρκου -”Κήπου”, γιά την τοποθέτηση του οποίου κόπηκε ένα δένδρο χωρίς την παραμικρή αιτιολόγηση, και του οποίου η άκρη εφαπτόταν του ειδικού διαδρόμου του πεζοδρομίου γιά συνανθρώπους με προβλήματα όρασης, και ο δήμος Κιλκις προέβη σε διορθωτική κίνηση.

Έτσι, ο εν λόγω διάδρομος μετακινήθηκε σε σημείο με κάποια απόσταση από το περίπτερο, ενώ αποκαταστάθηκε αυτό, στο οποίο βρισκοταν πρώτα, καθιστώντας πιό άνετη και ασφαλή την κίνηση όλων.

Ωστόσο, το θέμα δεν ήταν να επιδείξει η διοίκηση του δήμου ανακλαστικά στο συγκεκριμένο δημοσίευμα του “Μαχητή”, αλλά να μεριμνήσει, ώστε η τοποθέτηση του περιπτέρου να γίνει ευθύς εξαρχής όπως έγινε τώρα, χωρίς να χρειασθούν τα ατοπήματα της κοπής δένδρου και της κατά τα προανφερθέντα άστοχης όσο και κατακριτέας αρχικής επιλογής θέσης γιά το περίπτερο.

Από την στιγμή, που δεν συνέβη αυτό, το μόνο, το οποίο μπορεί να καταλογισθεί στην διοίκηση του δήμου ως θετικό, είναι, ότι τουλαχιστον αυτήν την φορά δεν αγνόησε την δριμεία γι’ αυτήν κριτική του “Μαχητή” και προέβη πάραυτα σε διορθωτική κίνηση, έστω και αν αυτή αφορά μόνο στο ένα σκέλος του θέματος. (Διότι, απώλεια του δένδρου χρειάζεται κάποιο χρόνο, γιά να αναπληρωθεί).

Από εκεί και πέρα το ζητούμενο από αυτήν είναι, ύστερα από το συγκεκριμένο περιστατικό, να μην υπάρξει επανάληψη αυτής της ιστορίας, με την διπλή άστοχη επιλογή, και οι όποιες ανάλογες κινήσεις της να είναι από την αρχή οι ενδεδειγμένες, ώστε να λύνουν, και όχι να δημιουργούν, προβλήματα.

Είναι δε αυτονόητο, ότι τον ίδιο “ζήλο” οφείλουν να επιδεικνύουν και εκείνοι οι συμπολίτες, που εστιάζουν τις αντιδράσεις τους γιά τέτοια θέματα… στην αισθητική παράμετρό τους (τοποθέτηση περιπτέρου σε σημείο, που… “κρύβει θέα”), και όχι επί της ουσίας (τοποθέτηση περιπτέρου σε σημείο που δημιουφγεί προβλήματα).

Είναι κάτι, το οποίο απαιτεί η στοιχειώδης σοβαρότητα στην αντιμετώπιση τέτοιων αλλά και οποιωνδήποτε άλλων θεμάτων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε. και η ΔΙΒΙΠΕΚ Α.Ε. υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για την αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου στο Επιχειρηματικό Πάρκο Κιλκίς

Στην υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης για την αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου προχώρησαν την Τρίτη 30 Μάϊου 2023, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. […]

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του Κυριάκου Βελόπουλου στην Γουμένισσα