Αθλητισμός

«Η διοργάνωση παλαιμάχων «Σ.Ορφανίδης» πρέπει να αποκτήσει πανελλήνια αίγλη» τονίζει ο «Μέγας Αλέξανδρος»

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Την ημέρα της ονομαστικής εορτής που επέλεξε ο σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαριστών δημοτικής ενότητας Δοϊράνης «Μέγας Αλέξανδρος» γιά να καθιερώσει ετήσια ποδοσφαιρική διοργάνωση παλαιμάχων εις μνήμην του ιδρυτή του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή του Κιλκίς» και …παλαιμάχου ποδοσφαιρικού παράγοντος και λάτρη του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου Σταύρου Ορφανίδη.

10513301_550969365003610_7244191839444403770_n

Οι αγώνες διεξήχθησαν την Κυριακή 14.9.14 στο γήπεδο του ΣΣ Μουριών σε μιάν άλλη συμβολική επιλογή καθώς την ίδια ημέρα εορτάζει ο εκεί ιερός ναός Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Στο προσκλητήριο ανταποκρίθηκαν οι παλαίμαχοι των Κιλκισιακού, ΑΕ Πολυκάστρου και Εθνικού ΣΣ Μουριών που τίμησαν την μνήμη του Σταύρου Ορφανίδη με την διάθεση …εφήβου που επέδειξαν στον αγωνιστικό χώρο, προσφέροντας όμορφο θέαμα με ποδόσφαιρο παντελώς απαλλαγμένο από σκοπιμότητες και αποδεικνύοντας ότι το «άστρο» του ταλέντου, της αγωνιστικότητς και της αγάπης γιά το ποδόσφαιρο δεν σβήνει ποτέ.
Σε ενημερωτικό δελτίο του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Την ημέρα εορτασμού της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού, στην πανήγυρι του Σ.Σ. Μουριών, οι σύλλογοι παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΟ Κιλκισιακού, ΑΕ Πολυκάστρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου δημοτικής ενότητας Δοϊράνης και Εθνικού ΣΣ Μουριών έδωσαν το «παρών» στην πρώτη διοργάνωση στην μνήμη του αείμνηστου ιδρυτή του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή» Σταύρου Ορφανίδη. Σε μια ζεστή, ανθρώπινη αθλητική εκδήλωση, όλοι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με τη παρουσία και τη συμπεριφορά τους παρουσίασαν για τρεις ώρες τον καλύτερο εαυτό τους για τον Σταύρο. Τον ΑΝΘΡΩΠΟ, τον ΠΑΤΡΙΩΤΗ, τον ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΗ. Πριν την έναρξη σε μια σεμνή τελετή οι πρόεδροι των συλλόγων Γιώργος Δήμπαλας , Γιώργος Παναγιωτίδης, Σάκης Δεβετζόπουλος και Γιώτης Κούσης, ο διαιτητής Τάκης Ασβεστόπουλος καθώς και ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς αναφερθήκαν στην προσωπικότητα του αείμνηστου Σταύρου Ορφανίδη και στην πολυσχιδή προσφορά του στο νομό Κιλκίς διά των μέσων ευρείας επικοινωνίας. Αγωνιστικώς οι ομάδες στο πνεύμα της συνάντησης προσέφεραν πλούσιο θέαμα με τελικό νικητή την καλύτερη, αυτήν των παλαίμαχων της ΑΕ Πολύκαστρου. Στη πρώτη συνάντηση οι βετεράνοι του Εθνικού Μουριών νίκησαν με 3-0 την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με «εκτελεστές» τους Α.Παπαδόπουλο, Απ.Φωκά και Συμ.Ορφανίδη. Στο δεύτερο παιχνίδι οι παλαίμαχοι του Πολύκαστρου, επιβλήθηκαν της ομάδας του Κιλκισιακού με 3-0 και «εκτελεστές» τους Ζαραλή, Παρδάλη, Μελεκίδη. Στο μικρό τελικό οι παλαίμαχοι του Κιλκισιακού επικράτησαν αυτών του Μέγα Αλέξανδρου με 4-1 και «εκτελεστές» τους Παναγιωτίδη(2) Ι.Σημαιοφορίδη και Παπαδαμιανού γιά τον Κιλκισιακό και Τρούπη για τον Μέγα Αλέξανδρο. Στον τελικό οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΠ με τα τέρματα των Ζαραλή και Μελικίδη νικώντας με 2-0 τους παλαίμαχους του Εθνικού ανεδείχθησαν νικητές της πρώτης διοργάνωσης «Σταύρος Ορφανίδης». Διαιτητές των αγώνων ήταν οι παλαίμαχοι Τάκης Ασβεστόπουλος, Σύμος Κωνσταντινίδης και Γιώργος Δήμπαλας. Οι ομάδες αγωνίσθηκαν με τις εξής συνθέσεις:
ΑΕ.ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ: Ευθυμιάδης, Μπατσής, Μελλίδης, Καραγιωργούδης, Μουρατίδης, Γεωργιάδης, Σούρλας, Γιαννίτσης, Παρδάλης, Ζαραλής, Μελικίδης, Σιωπίδης, Α.Δεβετζόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣΜΟΥΡΙΩΝ: Παναγιωτίδης, Ορφανίδης, Τσουλφάς, Φωκάς, Κουτσουκανίδης, Σιδηρόπουλος, Σ.Κούσης, Α.Παπαδόπουλος, Θεοχαρίδης, Κουσαγιαννίδης, Τζώντας, Γ.Κούσης, Κ.Κούσης, Αλεξανδρίδης
ΑΟ.ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Μιχαηλίδης, Χοτζούδης, Λαζαρίδης, Κετικίδης, Ι. Σημαιοφορίδης, Κωττάκης, Δουλκερίδης, Καραμπίδης, Κοραϊδης, Παπαδαμιανός, Ιωαννίδης.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΝΔΡΟΣ: Ποιμενίδης, Παπαδόπουλος, Παναγιωτίδης, Μηλιωρίτσας, Μάρκου, Παπακώστας, Καλπακίδης, Πιπερτζής, Σισμανίδης, Ι.Τρούπης, Περδικίδης, Σαράντης.
Μετά το πέρας των αγώνων πραγματοποιήθηκε δεξίωση προς όλους τους συμμετέχοντες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και ανανεώθηκε για τον επόμενο χρόνο το 2ο τουρνουά «ΣΤΑΥΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκαστρο με τη συμμετοχή και άλλων ομάδων παλαιμάχων, με το στόχο χρόνο με το χρόνο, να αποκτήσει πανελλήνια αίγλη αντάξια του αείμνηστου ΣΤΑΥΡΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ.
Τον όμορφο «επίλογο» της όμορφης αυτής αθλητικής εκδήλωσης «έγραψε» η μεταξύ …εδεσμάτων και ποτού συνεύρεση όλων των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στον χώρο της δεξίωσης, που περιελάμβανε το πρόγραμμα της διοργάνωσης.
Και όπως τόνισαν οι διοργανωτές στο εξής θα επιδιωχθεί η διεύρυνση της συμμετοχής ομάδων στην διοργάνωση, ώστε αυτη να αποκτήσει πανελλήνια αίγλη, όπως αρμόζει στην μνήμη του Σταύρου Ορφανίδη.
Οι αγώνες της δεύτερης διοργάνωσης θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Πολύκαστρο.

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα