Αθλητισμός

Διοικητικό αδιέξοδο στο χειροσφαιρικό τμήμα του ΓΑΣ Κιλκίς

Μπροστά σε διοικητικό αδιέξοδο βρίσκεται ο ΓΑΣ Κιλκίς εξ αιτίας ανεπαρκούς διοικητής στελεχώσεώς του, σε μιάν ακόμη κατάδειξη των επιπτώσεων της γενικότερης κρίσης και σε αθλητικούς φορείς, που κατά παράδοσιν αποτελούσαν και αποτελούν πόλους κοινωνικής συσπείρωσης.

Αυτήν την κοινωνική συσπείρωση και την αναγκαιότητα έμπρακτης εφαρμογής της, περισσότερο από ποτέ, υπογραμμίζουν στελέχη του συλλόγου, που απευθύνουν δραματική έκκληση γιά συσπείρωση όλων των καθ’ οινδήποτε τρόπο σχετιζομένων με την ομάδα, είτε διατελεσάντων διοικητικών στελεχών είτε όχι, γύρω από αυτήν, ώστε να ενισχυθεί και να διευρυνθεί το σημερινό διοικητικό σχήμα και να πλαισιωθεί και από εξωδιοιητικούς παράγοντε,ς με αντικειμενικό σκοπό την αποκατάσταση της εύρυθμης διοικητικής λειτουργίας, που θα συντελέσει και στην αποκατάσταση της ομάδας στα αγωνιστικά επίπεδα που της αξίζουν βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων της.

Το γεγονός, ότι το τεχνικό επιτελείο της ομάδα μεριμνούσε εδώ και καιρό και γιά διοικητικά και λειτουργικά θέματα του συλλόγου είχε αρνητικές επιπτώσεις στην όλη λειτουργία της με συνέπεια την «φτωχή» τον τελευταίο καιρό βαθμολογική συγκομιδή και υποχώρησή της στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης.

Οπως τονίζουν οι απευθύνοντες την έκκληση, αρκεί η συμμετοχή μελών και φίλων του συλλόγου στα διοικητικά δρώμενα, τουλάχιστον σε βαθμό που να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες, ώστε η τεχνική ηγεσία να ασχοληθεί απερίσπαστη με τα αγωνιστικά και τεχνικά θέματα, κάτι που θα συμβάλει στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας και την επάνοδό της στις περίοπτες θέσεις της κατάταξης της ανώτερης κατηγορίας του ελληνικού χειροσφαίρου.
Επί πλέον, θα της επιτρέψει να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό «πρόσωπό» της και στις ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις της, αυτό, δηλαδή, το οποίο αρμόζει σε εκπρόσωπο του ελληνικού χειροσφαίρου στο διεθνές χειροσφαιρικό στερέωμα.

Και ως γνωστόν, όσο καλύτερο είναι το αγωνιστικό «πρόσωπο» μιάς ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, τόσο πιό ελκυστική καθίσταται αυτή σε επενδυτές στον χώρο του αθλητισμού, άρα τόσο περισσότερο εγγυάται ανταποδοτικό όφελος γιά όσους επιλέξουν να την υποστηρίξουν είτε ως διοικητικά είτε ως εξωδιοικητικά στελέχη (χορηγοί, δωρητές, περιστασιακοί χρηματοδότες, συνδρομητές κλπ).

Είναι, λοιπόν, προς το συμφέρον του κιλκισιώτικου αθλητισμού στο σύνολό του αλλά και του νομού Κιλκίς, ως όνομα, η καθ’ οιονδήποτε πλαισίωση και υποστήριξη φορέων σαν την χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς, με δραστηριότητα πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας.

Και, κατά παράφρασιν του γνωστού παλιού διαφημιστικού ρητού «αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα, τα χρήματά του επιστρέφουν σ’ εσένα», ενισχύοντας τοπικούς αθλητικούς φορείς με το κύρος, την φήμη και την πλατιά καταξίωση της χειροσφαιρικής ομάδας του ΓΑΣ Κιλκίς, το όφελος, που αποκομίζει από αυτήν την ενίσχυση επιστρέφει σ’ εσένα.

Ένα όφελος δεδομένο και εγγυημένο ανεξαρτήτως είτε των εφημέρων δυσκολιών, που τροφοδοτούν την, μέχρις ενός σημείου δικαιολογημένη, επιφυλακτικότητα ή, αλλιώς, «κούμπωμα» είτε κάποιων πικριών ή παρεξηγήσεων του παρεθλόντος, που με την σειρά τους τροφοδοτούν την απροθυμία ή και την απόρριψη.

Και στις δύο περιπτώσεις, ιδίως δε στην δεύτερη, θα ήταν επωφελές γενικότερα γιά τον τόπο, όσοι επιφυλάσσονται ή «κουμπώνονται» και όσοι εμφανίζονται απρόθυμοι ή απορριπτικά να «το ξανασκεφθούν».
Όπως συμβαίνει με όλους τους τομείς της ζωής τούτου του τόπου, και ο αθλητισμός έχει να επιδείξει τα δικά του σύμβολα, που εκφράζουν την ενότητα του λαού του και την συνοχή της κοινωνίας του, και η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς έχει προ πολλού αναχθεί σε ένα από αυτά.

Αποτελεί δε «μονόδρομο» γιά τον κιλκισιώτικο αθλητισμό να την αντιμετωπίζουν οι πάντες ως τέτοιο.
Διότι μόνο τέτοιοι «μονόδρομοι» προσφέρουν ασφαλή κίνηση και οδηγούν σε έξοδο από δύσκολες καταστάσεις σαν την σημερινή και σε προορισμούς ταυτισμένους με την πραγματική ανάπτυξη και πρόοδο σε κάθε τομέα.
Και αυτόν τον «μονόδρομο» ο φίλαθλος κόσμος και η κοινωνία του νομού Κιλκίς δεν πρέπει να τον στερήσει από τον ΓΑΣ Κιλκίς της ευρωπαϊκής χειροσφαιρικής καταξίωσης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα