Πολιτική

«Να δυναμώσει ο αγώνας κατά της αντιλαικής πολιτικής» τονίζουν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ και ΜΑΣ

Με συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς και πορεία μέσω της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου μέχρι το δημαρχείο τίμησαν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ και ΜΑΣ στέλνοντας μήνυμα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα «μνημόνια» και την αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες του θανάτου, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει ως εξής:

Στη συγκέντρωση για ακόμη μια φορά σημαντική ήταν η παρουσία της νεολαίας και των μαθητών και σπουδαστών.
Μίλησε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου σπουδαστών του ΤΕΙ Κιλκίς, εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στο ιστορικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στα γεγονότα που είχαν προηγηθεί κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, καθώς και στα σύγχρονα και επίκαιρα αιτήματα που για τα οποία καλείται να αγωνιστεί το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς και ΕΥΡΩενωσιακούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους που αποτελούν και την αιτία της τεράστιας αύξησης των προσφύγων, όπως «φονιάδες, ληστές, υποκριτές, είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» και «για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς, Ένωση και ΝΑΤΟ σφάζουν τους λαούς». Ενώ με συνθήματα όπως «βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» οι διαδηλωτές ανέδειξαν το ρόλο του Φασισμού ως μέρους του καπιταλιστικού συστήματος και της στάσης του απέναντι στο λαϊκό κίνημα που διεκδικεί τα δικαιώματά του και μια καλύτερη ζωή.

Στο τέλος της πορείας έγινε κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και το σύλλογο γυναικών Κιλκίς, καθώς και από την ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και το ΤΣ Κιλκίς-Πέλλας της ΚΝΕ.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]