Πολιτισμός

Ο θερινός κινηματογράφος Κιλκίς αγκαλιάζει και τα χωριά μας

Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος τολμά και βγαίνει εκτός των τειχών της πόλης του Κιλκίς για να προσφέρει όμορφα θεάματα στους παλιούς και νέους φίλους της έβδομης τέχνης.

Η μεγάλη οθόνη απλώνει τη μεθυστική της καλοκαιρινή γοητεία σε εννέα οικισμούς του Δήμου Κιλκίς με την αμετάκλητη βεβαιότητα της καθιέρωσης ενός νέου ακτινοβόλου περιφερειακού θεσμού που θα δώσει ζωντάνια και κίνηση στα χωριά και απολαυστικές στιγμές στους δημότες που μένουν εκεί.

Για πρώτη φορά στην μικρή κινηματογραφική ιστορία του δήμου Κιλκίς επιχειρείται έξοδος του θερινού σινεμά στην περιφέρεια με σκοπό την αποκέντρωση της πολιτιστικής λειτουργίας και την απόδοση του πολιτιστικού προϊόντος στις περιμετρικές αυτοδιοικητικές ακτίνες του Δήμου.

Το κινηματογραφικό ταξίδι στην περιφέρεια ξεκινά την Τετάρτη 29 Ιουλίου από την Τέρπυλλο με την προβολή δύο ταινιών για παιδιά και ενήλικες στις 21:00 και στις 23:00 αντίστοιχα.

Με σταθερή ώρα έναρξης στις 9 για την πρώτη προβολή και στις 11 για την δεύτερη θα παιχτούν στους εννέα οικισμούς η παιδική ταινία ‘’Ουπς ο Νώε έφυγε’’ και τα ‘’Απαγορευμένα μυστικά’’, πολιτικό θρίλερ παραγωγής του 2017 με έξι υποψηφιότητες για τη Χρυσή Σφαίρα.

Το πρόγραμμα των περιφερειακών κινηματογραφικών προβολών:

Τετάρτη 29 Ιουλίου – Τέρπυλλος – προαύλιο π. Δημοτικού Σχολείου

Σάββατο 1η Αυγούστου – Νέο Αγιονέρι – κεντρική πλατεία

Τετάρτη 5 Αυγούστου – Νέα Σάντα – γήπεδο

Παρασκευή 7 Αυγούστου – Καμπάνης – προαύλιο Δημοτικού Σχολείου

Σάββατο 8 Αυγούστου – Άγιος Χαράλαμπος – κεντρική πλατεία

Τετάρτη 12 Αυγούστου – Χέρσο – κεντρική πλατεία

Δευτέρα 17 Αυγούστου – Ευκαρπία – κεντρική πλατεία

Παρασκευή 21 Αυγούστου – Σ.Σ. Μουριών – αμφιθέατρο

Σάββατο 29 Αυγούστου – Αμάραντα – κεντρική πλατεία

Οι κινηματογραφικές βραδιές ξεκινούν ονειρικά και στα χωριά μας!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]