Γενικά

Θέμα του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς η σύμβαση του αναψυκτηρίου Αγ.Γεωργίου

Έπρεπε να φτάσει …στο απροχώρητο η κατάσταση και να τους «ξεμπροστιάσει» η «Η» με σχόλια και πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, γιά να πράξουν οι τοπικοί άρχοντες το προ πολλού ….αυτονόητο, όσον αφορά στο θέμα της σχεδόν σε βαθμό απαξίωσης παραμέλησης της κεντρικής περιοχής του λόφου Αγίου Γεωργίου.
Ετσι, στα πενήντα θέματα ημερησίας διατάξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τετάρτης 9.4.14 συμπεριελήφθη εικοστοτρίτο στην σειρά αυτό της λύσης της σύμβασης της μίσθωσης του δημοτικού αναψυκτηρίου λόφου Αγίου Γεωργίου.
Εφ’ όσον το θέμα εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο «ανοίγει» ο «δρόμος» γιά την δημιουργία νέων προϋποθέσεων αξιοποίησης του χώρου είτε με νέα μίσθωση υπό καλύτερους όρους είτε με οποιαδήποτε άλλη επιλογή, που να διασφαλίζει την πλήρη και αδιάκοπη λειτουργία του αναψυκτηρίου.
Ως προς το πρώτο σκέλος, δεν τιμά τους τοπικούς άρχοντες το γεγονός της «απονέκρωσης» της περιοχής επί τόσα χρόνια επειδή κατά το εν λόγω διάστημα απουσίασε η ειλικρινής βούληση γιά εξεύρεση της καταλληλότερης λύσης.ΛΟΦΟΣ ΑΓ.ΓΕΟΡΓΙΟΥ
Ως προς την παράμετρο του τι μέλλει γενέσθαι, ελπίζετια αυτή η αρνητική εμπειρία να έχει διδάξει τους νυν δημοτικούς άρχοντες, (άλλωστε η θητεία τους λήγει τον Αύγουστο) και να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν γιά αυτούς που θα προκύψουν από τις εκλογές του προσεχούς Μαϊου, ώστε να γίνει από όλους η κατάλληλη επιλογή, η οποία θα δώσει επί τέλους «ζωή» στην κεντρική περιοχή του λόφου Αγίου Γεωργίου.
Το Κιλκίς δεν έχει την «πολυτέλεια» ιδίως σε καιρούς οικονομικώς χαλεπούς σαν τους σημερινούς, να «γυρίζει» τόσο προκλητικώς και επί τόσο διάστημα την «πλάτη» σε χώρους ελκυστικούς γιά κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες, που μπορούν να συμβάλλουν στην καλή φήμη και την δι’ αυτής προβολή του καθώς και, το σπουδαιότερο, στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας του.
Είναι, όπως τονίσθηκε και στο προηγούμενο ρεπορτάζ της «Η» εξωφρενικό και παράλογο να παραμένει «σβηστός» ο ….«φάρος» του Κιλκίς, σε εποχές κατά τις οποίες είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο το «φως» του, που προσελκύει κόσμο από οπουδήποτε προερχόμενο.
Και αυτό οφείλει να αποτελέσει …«φάρο» στην σκέψη και κρίση των τοπικών αρχόντων, που να τους δείχνει την ορθή κατεύθυνση, όσον αφορά στην αξιοποίηση του δημοτικού αναψυκτηρίου λόφου Αγίου Γεωργίου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, κάλλιο αργά παρά ποτέ, γι’ αυτό και η ένταξη του θέματος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο δημοτικό κατάστημα, με ώρα έναρξης 7 το βράδυ δεν μπορεί παρά να χαιρετισθεί ως θετική εξέλιξη.

Τα υπόποιπα θέματα της συνεδρίασης περιλαμβάνουν πενήντα θέματα, ανάμεσα στα οποία η απόφαση γιά απασχόληση των σχολικών φυλάκων στην υπηρεσία καθαριότητας, ο καθορισμός τρόπων εκτέλεσης έργων, η έγκριση προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων, η λύση της σύμβασης μίσθωσης του δημοτικού αναψυκτηρίου λόφου Αγίου Γεωργίου, ο καθαρισμός των σχετικών με την ετήσια εμποροπανήγυρι Κιλκίς, η διαγραφή χρεών, η επιχορήγηση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης γιά εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση και βελτίωση υποδομών χερσαίων σταθμών στον χώρο ευθύνης του ΥΜΑΘ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας