Πολιτική

Αμφίρροπη «μάχη» ανάμεσα σε τρεις στον δήμο Παιονίας σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αμφίρροπη «μάχη» με τρεις κύριους διεκδικητές της δημαρχίας Παιονίας αναδεικνύουν τα στοιχεία δημοσκόπησης που παρήγγειλε η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Παιονία εν Δράσει» και υποψήφια δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την εταιρεία «Palmos Analysis» στο διάστημα 11-14 Μαρτίου, όταν είχαν ανακοινωθεί όλες οι υποψηφιότητες, σε δείγμα 788 ατόμων, εξαιρετικώς σημαντικό γιά τα πληθυσμιακά και εκλογικά δεδομένα του δήμου Παιονίας.
Τα στοιχεία της έρευνας έχουν ως εξής:
Εντολέας: Υποψήφια δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου
Γεωγραφική περιοχή: Δήμος Παιονίας (δημοτικές ενότητες: Πολυκάστρου, Αξιούπολης, Γουμένισσας, Ευρωπού, Λιβαδίων)
Μέγεθος δείγματος: 788 άτομα, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 και άνω.
Περίοδος δειγματοληψίας: 11 – 14 Μαρτίου 2014
Μέθοδος δειγματοληψίας: Τηλεφωνικές δυνεντεύξεις με σύστημα CATI
Σταθμίσεις: Με βάση την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές Ιουνίου 2012
Μέγιστο στατιστικό Σφάλμα: ±3,4% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%
Αριθμός μητρώου ΕΣΡ: 11
Η δημοσκόπηση περιέχει ευρύτατο κύκλο ερωτήσεων για την αναζήτηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των θέσεων και απόψεων των δημοτών της Παιονίας όπως ποιά θεωρούν τα σημαντικότερα προβλήματα, πως αξιολογούν πρόσωπα και διοικήσεις, τι αναζητούν από τους υποψήφιους δημάρχους και συνδυασμούς και βεβαίως καταλήγει με την πρόθεση ψήφου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις απαντήσεις στο κύριο ερώτημα «τι θα ψηφίσετε στον α’ γύρο» τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Χρήστος Γκουντενούδης: 18,6%
Κωνσταντίνος Σιωνίδης: 17,7%
Σόνια Συμεωνίδου: 17,4%
Στέφανος Τσιόνκης: 5,1%
Τάσος Βασιλακάκης: 1,3%
Άκυρο – λευκό: 2,9%
Αποχή: 5,3%
Δεν αποφάσισα: 31,3%
Δεν ξέρω- Δεν απαντώ: 0,4%DHMOSKOPHSH
Παρατίθενται επίσης πίνακες με τις απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την αξιολόγηση των πολιτών, όσον αφορά στην ικανοποίηση από την λειτουργία του δήμου.
«Τα στοιχεία της επιστημονικής αυτής ανάλυσης αξιολογούνται και χρησιμοποιούνται ήδη από το συνδυασμό «Παιονία εν Δράσει» κυρίως ως προς την κατάρτιση του προγράμματος, ώστε να εξυπηρετηθεί σε απόλυτο βαθμό η πολιτική ανακούφισης των πολιτών με την επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων τους από την αυριανή διοίκηση του δήμου, όταν με την ψήφο τους θα αναλάβει δράση η «Παιονία εν Δράσει», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]