Κοινωνία

Δημόσιος έπαινος για την εθελοντική συνεισφορά του Δημήτρη Δαμιανίδη

Ο Δημήτρης Δαμιανίδης είναι ένας απλός συμπολίτης μας. Συνταξιούχος δάσκαλος από το Μεταξοχώρι, τη δεκαετία του ‘50 έμαθε τα πρώτα γράμματα στα παιδιά της Κάτω Ποταμιάς, του Αναβρυτού, της Γουμένισσας, του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης που ως μεσήλικες ή σε κάπως πιο προχωρημένη ηλικία σήμερα, θυμούνται νοσταλγικά τη μορφή του εκπαιδευτικού τους.

Ο Δημήτρης (Μίμης) Δαμιανίδης είναι όμως και ένας ξεχωριστός συμπολίτης μας. Ο οποίος παρά το βαρύ φορτίο της ηλικίας του, καθώς πλησιάζει τα ενενήντα, ξεκουράζει την ψυχή του με έργα κοινωνικής φροντίδας για τον τόπο και τους συγχωριανούς του στο Μεταξοχώρι.

Στο Ωραιόκαστρο ζει ο συμπαθής υπέργηρος άνδρας με τα παιδιά και τα εγγόνια του αλλά η γενέθλια γη, ο πρώτος παιδικός παράδεισος, είναι πάντα σημείο αναφοράς ως σκέψη και ως επιθυμητική βούληση για αγαθές υπηρεσίες που ανυψώνουν τον τόπο και τον άνθρωπο!

Στις συχνές επισκέψεις στο χωριό του παρατήρησε ότι το Αγροτικό Ιατρείο, που χτίστηκε με προσωπική δαπάνη του αείμνηστου Βίκτωρα Παπαδόπουλου στη μνήμη του αδελφού του ήταν σε κακή κατάσταση. Γερασμένο το οίκημα από τη φθορά του χρόνου, παραμελημένο. Το κτήριο ξαναβρήκε την κανονική του όψη με προσωπική φροντίδα του κ. Δαμιανίδη.

Διέθεσε χρήματα, χρόνο και κόπο, έβαψε το κτήριο, το περιποιήθηκε, συντήρησε τους χώρους του και το Αγροτικό Ιατρείο του Μεταξοχωρίου είναι ανακαινισμένο και έτοιμο να δεχθεί τους συγχωριανούς του για τις απαραίτητες ιατρικές τους εξετάσεις.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης έμαθε το ανδραγάθημα του δασκάλου. Τον συγκίνησε το ήθος και η ταπεινότητα του ανδρός αλλά και η αγνή αγάπη για το χωριό του που δεν έμεινε στα λόγια αλλά εκφράστηκε με πράξεις που αποδεικνύουν γνήσιο ενδιαφέρον. Ο Δήμαρχος Κιλκίς επισκέφθηκε τον κ. Δαμιανίδη στο Μεταξοχώρι και πήγαν μαζί στο Κοινοτικό Ιατρείο. Περήφανος ο ηλικιωμένος δάσκαλος κατά την περιήγησή τους στους χώρους του ιατρείου του απαριθμούσε τις τεχνικές εργασίες και τα ασπρίσματα που έχουν γίνει.

Ο κ. Κυριακίδης ευχαρίστησε τον συνταξιούχο συντοπίτη μας για τη δωρεά του που με μετριέται με χρήματα αλλά με την αρετή της ψυχής και ευχήθηκε το παράδειγμά του να βρει μιμητές.

Ο δήμος Κιλκίς, όπως ανέφερε ο δήμαρχος με σκοπό να αναδείξει την αξία του εθελοντισμού, ως υγιή πράξη προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο,θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση τον κ. Δαμιανίδη μαζί με άλλους συμπολίτες μας οι οποίοι με τη δράση και τα έργα τους ομορφαίνουν τον τόπο μας.

Περισσότερα

Δρ Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος, το «διαμάντι» της επιστημονικής έρευνας στον «πόλεμο» εναντίον του καρκίνου

Της Βασιλικής Μιχοπούλου* Ο δρ Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος έχει λάβει έξι φορές υψηλού κύρους χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας σχεδόν […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]