Πολιτική

Δημόσιο ή….. Θάνατος

Γράφει ο Χριστόφορος Τουτουντζίδης*

Ήρθε η κρίση το 2009 και έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου Ελληνικού Μύθου, που είναι το Ελληνικό Δημόσιο.

Τινάξαμε την μπάνκα στον αέρα και ψάχναμε να δούμε τι μας φταίει. Όλοι οι ειδικοί, οι παγκόσμιοι οργανισμοί, η NASA ακόμα και χαρτορίχτρες επιβεβαίωσαν ότι μεγάλος ασθενής ήταν η Ελληνική Διοίκηση, αυτή η μεταφυσική έννοια στο νέο θρησκευτικό μας δόγμα, που ακούει στο όνομα Ελληνικό Δημόσιο.

Ρουφούσε αχόρταγα τα πάντα, δεν παρήγαγε σχεδόν τίποτα, άλλα ταυτόχρονα απέτρεπε και αποτρέπει οποιονδήποτε άλλου να παράγει, ενώ διόριζε αθρόα όποιον κολλούσε καλά αφίσες. Έτσι πέρασαν κανά δύο χρόνια μέχρι να μάθουμε πόσοι είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι Συνταξιούχοι, καθώς και αυτοί σιτίζονται από τον Δημόσιο Κορβάνα.

Μετά από πολλά Silver Alert για χαμένους παππούδες, που μάλλον είχαν πεθάνει κάποια χρόνια πριν, και ένα αδυσώπητο αντάρτικο των κρατικών δόμων βρήκαμε τον αριθμό.

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (λέγε με ΔΕΚΟ, άρε μεγαλεία!) ήταν περίπου στο 1.000.000 νοματαίοι, θυμίζω ότι ο Μέγας Ναπολέων εισέβαλε στη Ρωσία με την «Μεγάλη Στρατιά» που δεν ξεπερνούσε τις 600.000. Τι να μας πει και αυτός ο κοντός!

Έκει λοιπόν που θα κατακτούσαμε τον πλανήτη ήρθε η ρουφιάνα η κρίση και μας έβαλαν χέρι. Μετά από πολλές, μα πολλές συντάξεις, μειώσαμε το αξιόμαχο του Δημοσιοϋπαλληλικού Στρατού στις 600.000.

Τούτο φάνηκε ότι ήταν μια στρατηγική ήττα του κρατισμού, αλλά του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει και ως απάντηση στις προσευχές μας ήρθε ο Αλέξης.

Ο χαρωπός αυτός νέος έχοντας μάθει τέλεια να απαγγέλει Αντρέα, θα το έλεγες ότι έχει κάνει εκμάθηση με καραόκε, έκλεισε πονηρά ξανά το μάτι στην λαβωμένο στρατό. Από το 2015 οι πιο παραγωγικοί δημόσιοι υπάλληλοι του Γαλαξία αυξήθηκαν από 600.000 στις 700.000 κάνοντας, πάλι τον κοντό κορσικανό να μοιάζει νάνος.

Ταυτόχρονα ενώ έχουμε όλοι ξεπετσιαστεί από τους φόρους, μιλάω για τους υπηκόους (ιδιωτικούς υπαλλήλους και τα μιάσματα, τους ελευθέρους επαγγελματίες) από το 2015 μέχρι το 2017 αυξήθηκε η μισθολογική δαπάνη στο θεάρεστο Δημόσιο κατά 16,8% και έτσι τα παιδιά απολαμβάνουν μέσο μισθό 1.200 Ευρώ ενώ όλοι υπόλοιποι κάτω από 700 ευρώ.

Ειδικά δε για αυτήν την σιχαμερή τάξη των 20ρηδων προβλέπεται πρόγραμμα αυστηρής δίαιτας και διαλογισμού με 300, άντε 400 Ευρώ, αν έχει πτυχίο ΑΕΙ και δυο μεταπτυχιακά. Στο πρόδηλο θράσος των νέων για το αν θα κάνουν ποτέ οικογένεια η απάντηση είναι: «διαβατήριο στα δόντια και άντε στο καλό».

Αποδείχθηκε λοιπόν ότι το Δημόσιο υπερνικά τα πάντα, πια χρεοκοπία, ΔΝΤ και κολοκύθια με την ρίγανη. Και σημειώνω ότι και στην επερχόμενη κανονική χρεοκοπία έχουμε απούλητη όλη την Ακρόπολη και τους κίονες της, που μήνα-μήνα να τους εκποιούμε έχουμε εξασφαλισμένη μισθοδοσία του Δημοσίου για τουλάχιστον δύο τετραετίες, άρε μπερεκέτια!

Γιατί αυτή είναι η τελική μας προσφορά στην Ανθρωπότητα το Ελληνικό Δημόσιο, που είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από το Έθνος, το Κράτος ακόμα- ακόμα και την Θρησκεία, αλλά δεν θίγω θέματα που πονάνε του Αλέξη, καθώς μετά τις τελευταίες πρωτοβουλίες για να έχουμε 10.000 διορισμούς καβάτζα, αλλά και εξασφαλισμένο μισθό οι Ιερείς, είδατε τι έγινε.

Οι άνθρωπο αυτοί δεν θέλουν απλά μισθό, θέλουν το άγιο χρίσμα του δημοσίου υπαλλήλου. Γι’ αυτό λοιπόν συνέλληνες και λοιποί ταπεινοί υπήκοοι, το όραμα ζει και είναι Δημόσιο ή Διαβατήριο, καθώς δεν υπάρχει άλλος πραγματικός, απτός παράδεισος εκτός από την δημοσιοϋπαλληλία, την Ελληνική βεβαίως, βεβαίως.

*Δικηγόρος

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]