Δημόσια συζήτηση γιά το εμπορικό κέντρο του Κιλκίς, του δήμου με επαγγελματίες

Γενικά /

Πρόσκληση σε δημόσια συζήτηση απευθύνει στους καταστηματάρχες και επαγγελματίες ο δήμος Κιλκίς με σκοπό την βελτίωση του εμπορικού κέντρου της πόλης

Η σχετική πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από τον αντιδήμαρχο ανάπτυξης Πρόδρομο Πεντζερετζή και από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη και αποσκοπεί στην συζήτηση – καταγραφή αιτημάτων και προτάσεων του εμπορικού κόσμου που θα αναβαθμίσουν την λειτουργική και αισθητική εικόνα της πόλης.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 11.2.15 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, με ώρα έναρξης 7 το βράδυ.

Όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο κ. Πεντζερετζής, η εν λόγω πρωτοβουλία προέκυψε αφ’ ενός μεν διότι σχετίζεται με το αντικείμενο των καθηκόντων του ως υπευθύνου ανάπτυξης, αφ’ ετέρου δε με την πρόθεση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Τσογγίδη να γίνεται δημόσια συζήτηση γιά μία σειρά από σημαντικά θέματα που απασχολούν τους δημότες.

Ένας από τους κύριους στόχους αυτής της προσπάθειας είναι η ενημέρωση των καταστηματαρχών σε μία σειρά από θέματα, που αφορούν στην παράνομη διαφήμιση, στην ορθή χρήση των κοινοχρήστων χώρων, πεζοδρομίων και του θεσμικού πλαισίου, που σχετίζεται με τις εν λόγω δραστηριότητες.

Παράμετροι, ιδιαιτέρως σημαντικές καθώς, εκτός της αισθητικής αναβαθμίσεως που θα επιτύχει η εφαρμογή των κανόνων, θα συμβάλουν στην αποφυγή των εξαιρετικώς υψηλών προστίμων, που προβλέπονται στις παραβατικές περιπτώσεις από τον νόμο, όπως γιά παράδειγμα στις περιπτώσεις παρανόμων διαφημίσεων όπου τα πρόστιγμα ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ το μίνιμουμ μέχρι 30.000 ευρώ το μάξιμουμ, που μάλιστα επιβάλλεται αυτοδικαίως όταν υπάρχει σχετική βεβαιωμένη παράβαση από πλευράς των αστυνομικών οργάνων.

Οπως ανέφερε, πέραν των όποιων χρηματικών προστίμων υπάρχει και κίνδυνος ανάκλησης άδειας λειτουργίας ενός καταστήματος σε περιπτώσεις, που υπάρχουν τρεις βεβαιωμένες παραβάσεις μέσα στο ίδιο έτος.

«Σε κάθε περίπτωση», επεσήμανε ο κ. Πεντζερετζής «γιά όλα αυτά τα ζητήματα, αυτά που σχετίζονται με τα καταστήματα στα οποία ακούγεται μουσική, τα ωράρια, εντός των οποίων προβλέπει η νομοθεσία να ακούγεται, και οι τρόποι μέσω των οποίων δίδονται ειδικές παρατηρήσεις, θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση και ευελπιστούμε μαζί με τα υπόλοιπα θέματα, που θα συζητηθούν στην σύσκεψη της Τετάρτης 11.2.15 με τους καταστηματάρχες και επαγγελματίες, να συμβάλουμε τόσο στην αισθητική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου όσο και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όσων έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί του».

Περισσότερα

Συνεργασία δημάρχου Κιλκίς με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών για το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’

Συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την επίσκεψη του Μιχάλη Σταυριανουδάκη […]

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, που περιλαμβάνει τεχνολογίες […]

Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]