Πολιτική

Συντονίζονται οι αρχές στο δήμο Παιονίας γιά ανακούφιση των προσφύγων

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24.8.15 στο δημαρχείο Παονίας σύσκεψη με την παρουσία δύο Ευρωπαίων πολιτικών, με σκοπό την δημοσιοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ειδομένη και την άμεση λήψη μέτρων από πλευράς ενεργών φορέων και οργανώσεων.

Ο Αυστριακός πολιτικός Γ.Βαϊντενχόλτσερ και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραδέχτηκε στην τοποθέτησή του ότι η Ελλάδα υφίσταται τις συνέπειες λανθασμένων πολιτικών της Ε.Ε. ενώ, παράλληλα, συνεχάρη τον ελληνικό λαό και τους κατοίκους της Παιονίας για την ανιδιοτελή βοήθειά τους και την παροχή πολύτιμων αγαθών στους πρόσφυγες. Ο κύριος Βαϊντενχόλτσερ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις φωνές αγανάκτησης και προβληματισμού προς την Ευρώπη έτσι ώστε η ΕΕ να επικεντρωθεί στην εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης και ομοιόμορφης κατανομής και απορρόφησης των προσφύγων.

Στο ίδιο «μήκος κύματος», η Αννέτ Γκροτ, μέλος της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής της Βάδης – Βυτεμβέργης με το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς ξεκίνησε την τοποθέτησή της ζητώντας συγγνώμη ως Γερμανός πολίτης και πολιτικός για την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε χώρες της Ε.Ε., όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και ταυτόχρονα, αναφερόμενη στις πωλήσεις εξοπλιστικών συστημάτων από γερμανικές βιομηχανίες, επεσήμανε ότι όσο υπάρχουν πόλεμοι θα υπάρχουν και πρόσφυγες.

Η σύσκεψη που συγκλήθηκε από τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη είχε τον χαρακτήρα δραστηριοποίησης και σχεδιασμού γιά ανακούφιση των προσφύγων στην Ειδομένη με συντεταγμένες δράσεις και κατάλληλη κατανομή εργασιών. Υπό το γενικό πρόσταγμα και την καθοδήγηση της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. καταρτίστηκε σχέδιο δράσης παροχής βοήθειας με τέσσερις βασικούς πυλώνες.

Ο πρώτος αφορά την καθαριότητα – υγιεινή, συγκέντρωση και μεταφορά τροφίμων και τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, δράσεις τις οποίες θα αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή ο Δήμος Παιονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.

Η περίθαλψη θα βρίσκεται στη δικαιοδοσία της 4ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» και τους «Γιατρούς του Κόσμου». Ταυτόχρονα, με τη μέριμνα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. θα τοποθετηθούν ειδικές πινακίδες σήμανσης στις γλώσσες των προσφύγων, ώστε να δημιουργηθεί ένας κύκλος πορείας.

Ο τρίτος πυλώνας δράσης αφορά στην διανομή τροφίμων που θα πραγματοποιείται από εθελοντές σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Τέλος, οι αστυνομικές αρχές της περιοχής σε συνεννόηση και με την πυροσβεστική υπηρεσία θα έχουν την ευθύνη της περιφρούρησης έτσι ώστε να εξομαλύνονται τυχόν εντάσεις, να είναι ασφαλής η διέλευση προσφύγων και, παράλληλα, να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας του τοπικού πληθυσμού.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]