Γενικά

Ο δήμος Παιονίας οργανώνεται απέναντι στον νέο κορωνοϊό

Aπό τον δήμο Παιονίας εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Ο δήμος Παιονίας, στο πλαίσιο της προληπτικής αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, της πιθανής εμφάνισης κρουσμάτων στην δομή της Νέας Καβάλας και στον καταυλισμό των Ρομά της Αξιούπολης και τις επιπτώσεις στους κατοίκους των οικισμών του, συγκρότησε κατά την έκτακτη σύσκεψη της Τετάρτης 29-4-20 ειδική επιτροπή.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής αποφασίστηκαν τα εξής:

• Να δημοσιοποιηθούν πανελλαδικώς, μέσω των ΜΜΕ, τα σοβαρά προβλήματα υγιεινής, που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην δομή της Νέας Καβάλας και οι διαμένοντες στον καταυλισμό των Ρομά, με συνέπεια να αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού και άλλων μεταδοτικών ασθενειών.

• Να διενεργηθούν αμέσως από τον ΕΟΔΥ δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην δομή φιλοξενίας, στον καταυλισμό των Ρομά και στα ξενοδοχεία, όπου μεταφέρθηκαν μετανάστες.

• Να προγραμματισθεί γιά το άμεσο χρονικό διάστημα η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των Ρομά, σύμφωνα με τις υποδείξεις των εποπτών υγείας της περιφέρειας και τις υποδείξεις της κοινότητας Αξιούπολης.

• Να ζητηθεί από τους βουλευτές του νομού Κιλκίς η στήριξη των παραπάνω θεμάτων, γιά ταχεία και οριστική αντιμετώπισή τους.

Την επιτροπή συγκροτούν ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας Νικόλαος Καπουτζής, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Ηλίας Αριζάνης, ο διοικητής του ΓΝ – ΚΥ Γουμένισσας Ηλίας Ζαχάρης, ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής του ΓΝ – ΚΥ Γουμένισσας Αιμίλιος Σάτσογλου, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γουμένισσας Χρήστος Γκαντίδης, ο διευθυντής του ΚΥ Πολυκάστρου Γεώργιος Περπερίδης, ο εκπρόσωπος του ΑΤ Πολυκάστρου Ιωάννης Ψωμιάδης και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Ιωάννης Αλίρης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα