Ο δήμος Κιλκίς τίμησε τους Πολιούχους των προσφύγων

Πολιτισμός /

Με μια λαμπρή εκδήλωση λόγου και παραδοσιακής μουσικής κορυφώθηκε ο εορτασμός των αθλοφόρων πολιούχων ΠεντεκαίΔεκα Μαρτύρων, την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς.

Για τη ζωή των ιερομαρτύρων της Τιβεριούπολης μίλησε ο εκπαιδευτικός – θεολόγος Δημήτριος Νατσιός εξάροντας το πνευματικό τους έργο που μετουσιώθηκε σε ομολογία πίστης και τους χάρισε με το μαρτυρικό τους θάνατο τον αμάραντο στέφανο της αγιότητας.

Ακολούθησε αφιέρωμα στις παραδοσιακές μουσικές της Μικράς Ασίας από τον Χρήστο Χαλκιά, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Παναγίας Δεξιάς Θεσσαλονίκης και τους μουσικούς Γιώργο Ψάλτη, Βασίλη Καούρα και Χαράλαμπο Χαλκιά. Το μουσικό σύνολο απέδωσε με τη γλυκιά μελαγχολία της αναπόλησης τραγούδια της Ανατολής, που αγαπήθηκαν από τον προσφυγικό λαό και έγιναν οικείοι σταθμοί μνήμης για τις επόμενες γενιές.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίος, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, ο αντιδήμαρχος Θεμιστοκλής Κοσμίδης, η δημοτική σύμβουλος Καλλισθένη Πάκα, ο διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’ Βασίλης Τσάμης, ο πανοσολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατέρας Επιφάνιος Θεοδωρίδης, εφημέριοι των ενοριών της πόλης του Κιλκίς, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ. Γεωργαντάς στα εγκαίνια της Zootechnia: Το Μάρτιο στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Κλείνει η μεγαλύτερη εκκρεμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας Ως μια ευκαιρία επανεκκίνησης της ελληνικής κτηνοτροφίας, χοιροτροφίας, πτηνοτροφίας και αλιείας χαρακτήρισε την […]