Κοινωνία

Ο δήμος Κιλκίς συνδράμει στο έργο της Εκκλησίας

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Ο δήμος Κιλκίς, με τη θερμή συμπαράταξη τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, βιομηχανικών συγκροτημάτων, υπεραγορών και μεμονωμένων ιδιωτών κράτησε «ζωντανή» την ελπίδα του αγαθοποιού έργου της Εκκλησίας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, το οποίο έχει καταστεί δυσχερές εξ αιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ενισχύοντας με επισιτιστική βοήθεια τα συσσίτια της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και τα κοινωνικά της παντοπωλεία.

Στο δημαρχείο Κιλκίς συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και χθες το πρωί μεγάλες ποσότητες μεταφέρθηκαν στο πνευματικό Κέντρο “Στενήμαχος” του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου προκειμένου με τα διατεθέντα υλικά η μητρόπολη και οι ιερείς της να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φιλανθρωπική αποστολή τους προς τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.

Πάνω σε ημερήσια βάση η ιερά μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου φροντίζει για την παρασκευή και διανομή εκατόν πενήντα μερίδων φαγητού σε ισάριθμους ωφελούμενους. Παραδίδει, επίσης, τριακόσια δέματα τροφίμων κάθε μήνα σε ευπαθείς οικογένειες.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ευχαριστεί θερμά όλους, όσοι ανταποκρίθηκαν με συγκινητικό τρόπο στην πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση των τροφίμων, επισημαίνοντας ότι με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη τους κοινωνούν την ανθρωπιά μέσα στην περίοδο των γιορτών και γίνονται φωτεινές αχτίδες θεραπεύοντας πληγές και καλυτερεύοντας την ζωή των συνανθρώπων μας”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα