Πολιτισμός

Δήμος Κιλκίς: «Ήταν ένα… χαρούμενο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», το φετινό»

Ως θετικό κρίνει ο δήμος Κιλκίς των απολογισμό εκδηλώσεων του φετινού «Πολιτιστικού Καλοκαιριού».
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το Καλοκαίρι πέρασε από μπροστά μας σαν αστραπή! Προσωρινός ο αποχαιρετισμός του, καθώς «κλέβει ζαβολιάρικα» αρκετές ακόμα ηλιογραμμένες ημέρες από τον Σεπτέμβρη, επιμένοντας να μας κρατεί συντροφιά στον ζεστό του κόρφο. Στο φετινό «άλμπουμ» της πιό ανέμελης εποχής του χρόνου οι καταχωρίσεις της μνήμης είναι χρωματιστές, καλογυαλισμένες, γεμάτες παιχνιδιάρικη διάθεση, με επιτυχημένους πειραματισμούς αναζήτησης νέων διεξόδων πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του δήμου Κιλκίς άπλωσε τις ακτίνες του και «έλουσε» με φως την πόλη και την περιφέρεια του Δήμου. Αξιοποιώντας με επιμέλεια τους πολιτιστικούς του χώρους, με φροντίδα της αισθητικής τους, επιλέγοντας προσεγμένα θεάματα, χάρισε στους πολίτες ξέγνοιαστες «αποδράσεις» από την καθημερινότητα, την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» πάνω στις «ράγες» της έβδομης Τέχνης, να συγχρονιστούν με γνώριμες αλλά και νέες μουσικές, να εμπλακούν συναισθηματικά με το θεατρικό λόγο, με σύγχρονες και υπερβατικές καταστάσεις, να συνδιαλλαγούν με τον ιστορικό μύθο, να αποκρυπτογραφήσουν τα υπόρρητα μηνύματα του κουκλοθεάτρου και να «ζυγίσουν» με το ακριβοδίκαιο κριτήριο του κοινού την προσφερθείσα πολιτιστική παραγωγή.

Το θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου, ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος ‘’Δημήτρης Ζωηρός’’ στην πόλη του Κιλκίς, οι πλατείες χωριών του δήμου μας, που φιλοξένησαν παραστάσεις μαριονέτας και γιά πρώτη φορά προβολές της μεγάλης οθόνης, στο πλαίσιο της εξόδου του θερινού κινηματογράφου από την πόλη στην περιφέρεια, στάθηκαν οι ενεργειακοί «στυλοβάτες» του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού». Στις σελίδες του ενεγράφησαν μουσικά αφιερώματα, παιδικό και εφηβικό θέατρο, ανατρεπτικές κωμωδίες, ποιοτικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες σε αφθονία για μικρούς και μεγάλους.

Σε μία περίοδο χαλάρωσης, με αυξημένο όμως το αίσθημα της ευθύνης ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων έναντι τουνέου κορωνοϊού, δήμος και πολίτες βρέθηκαν στο δημόσιο χώρο συμμετέχοντας με αξιοπρόσεκτη μαζικότητα στις πολιτιστικές προτάσεις.

Η μεγάλη προσέλευση των πολιτών, η δωρεάν είσοδος στις περισσότερες μουσικές και θεατρικές πράξεις ήταν το αντίλυτρο της δημοτικής αρχής στη δύσκολη έγκλειστη Άνοιξη, που έζησαν λόγω νέου κορωνοϊού.
Αποχαιρετάμε το ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι’’ με την αέρινη χάρη, που αφήνει ανεπαίσθητα στους ώμους μας, με εικόνες που ξεχειλίζουν από ζωντάνια γιά την εποχή, όπου στήνονται τα όνειρα, και τις κρατούμε σαν τρυφερή ανάμνηση για τον επόμενο καλοκαιρινό επανασχεδιασμό μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.