Πολιτική

Ο δήμος επιχορηγεί έργα στο νοσοκομείο Κιλκίς

Το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία, κατά την συνεδρίασή του της Πέμπτης 14.3.19 την διάθεση κονδυλίου 128.000 ευρώ ως επιχορήγηση στο νοσοκομείο γιά έργα συντήρησης και αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων των εξωτερικών ιατρείων του ιδρύματος.

Είναι η πρώτη φορά, που ο δήμος Κιλκίς προβαίνει σε μία τέτοια κίνηση γιά το κορυφαίο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, ενώ διεκδικεί και πανελλαδικη πρωτιά, σε ό,τι αφορά στην επιχορήγηση νοσηλευτικού ιδρύματος από δήμο.

Το ανωτέρω κονδυλιο εξασφαλίσθηκε χάρη στο έμπρακτο ενδιαφέρον του δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη, ο οποίος εφαρμόζει σε τοπικό επίπεδο αυτό που προβλέπεται απο το άρθρο 88 του νόμου 4368/16 γιά χρηματοδοτήσεις κατασκευών έργων συντήρησης σε νοσοκομεία.

Ο κ. Σισμανίδης ανέθεσε το θέμα στην νομική υπηρεσία του δήμου, και βάσει της αναφοράς της κίνησε και προώθησε τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Με την συγκεκριμένη επιχορήγηση θα ανακαινισθεί και θα συντηρηθεί μία από τις νευραλγικές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου προ πολλού υποβαθμισμένη, και με την γενική «εικόνα» της εδώ και αρκετά χρόνια τουλάχιστον απογοητευτική.

«Να γίνει παράδειγμα»
Πράγματι, η ανακαίνιση και συντήρηση των εξωτερικών ιατρείων είχε καταστεί προ πολλού επιτακτικώς αναγκαία, εξ ου και η έκδηλη ικανοποίηση του διοικητή του νοσοκομείου Θόδωρου Ρεβενάκη, στο άγγελμα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την επιχορήγηση του συγκεκριμένου έργου από τον δήμο:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου», τόνισε ο κ. Ρεβενάκης, «όπως και τις προηγηθείσες κινήσεις της δημοτικής αρχής, ως θετικό γεγονός στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας τοπικών φορέων γιά την επίλυση προβλημάτων και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του νοσοκομείου μας».

Και πρόσθεσε: «Φρονώ, ότι οι κινήσεις της δημοτικής αρχής, και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου καταδεικνύουν γιά άλλη μία φορά την αγάπη της τοπικής κοινωνίας γιά το ιστορικό νοσοκομείο της πόλης μας, όπως και της στενής συνεργασίας του δήμου με την διοίκηση του ιδρύματος.

Εύχομαι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα προς μίμησιν από όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας γιά ανάλογα θέματα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]