Γενικά

Δήμος Κιλκίς: «Όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε για τον αποχιονισμό»

Την …δική της εκδοχή γιά το πώς αντιμετωπίσθηκε ο χιονιάς από τον δήμο Κιλκίς διατυπώνει η δημοτική αρχή Κιλκίς η οποία υποστηρίζει, ότι, παρά την σφοδρότητα της κακοκαιρίας στην συγκεκριμένη περίπτωση όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε!

Στο σχετικό ενημερωτικό δέλτιο αναφέρονται τα εξής:

«Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στον τομέα πολιτικής προστασίας επιστρατεύθηκαν για να αντιμετωπίσουν το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και την περιοχή του δήμου Κιλκίς.

Συνεργεία του δήμου με χειριστές και βοηθητικό προσωπικό, εργάστηκαν με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα (τρία γκραίηντερ, τρία GCB, δύο αλατιέρες, αλατοδιανομείς) για τον αποχιονισμό πραγματοποιώντας συνεχώς ρίψεις αλατιού, ώστε να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι της πόλης του Κιλκίς και των οικισμών. Καθ ‘ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας καταβλήθηκε προσπάθεια και κανείς κάθετος οδικός άξονας δεν έμεινε κλειστός.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην κεντρικό δίκτυο της πόλης και στους οδικούς άξονες Τερπύλλου – Κοκκινιάς – Μελισσουργειού – Ποντοκερασιάς – Αγίου Αντωνίου και Θεοδοσίων – Ισώματος όπου σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση.

Για τον αποχιονισμό χρησιμοποιήθηκαν πάνω από εβδομήντα τόννοι αλατιού, ενώ εργάστηκαν νυχθημερόν σαράντα χειριστές μηχανημάτων και εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπερέβαλαν εαυτόν στο δύσκολο έργο αποχιονισμού, με συντονιστές τους αρμόδιους αντιδημάρχους συγχαίρει ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης για την κοπιώδη προσπάθεια που κατέβαλαν αλλά και για την αποτελεσματικότητά τους. Δοθέντων των καιρικών συνθηκών, του παγετού, των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών και των έντονων χιονοπτώσεων ο δήμος Κιλκίς αντιμετώπισε με επάρκεια την επιδρομή του χιονιά.

Με απόφαση του δημάρχου Κιλκίς δε λειτούργησαν όλη την εβδομάδα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς. Αντιθέτως, έμειναν ανοιχτοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της πόλης για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας και τις πολικές θερμοκρασίες που επικράτησαν πάγωσαν υδραυλικές εγκαταστάσεις και συστήματα θέρμανσης σε ορισμένα σχολικά συγκροτήματα. Οι ζημιές έχουν καταγραφεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Κιλκίς και θα αποκατασταθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα