Γενικά

Απομάκρυνση παράνομης χωματερής «μόνο στα λόγια» από τον δήμο Κιλκίς


Πριν λίγες ημέρες υπήρξε ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς γιά το θέμα των παρανόμων σκουπιδοτόπων σε διάφορες τοποθεσίες της περιοχής ευθύνης του δήμου.
Στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά στην αντίδραση του δήμου και στην εκ μέρους του κινητοποίηση γιά την κάλυψη των σκουπιδοτόπων με χώμα, επισημαινόταν και το εξής απόσπασμα ανακοίνωσης του δήμου:
«Σήμερα (σ.σ.: την Δευτέρα 27.10.14) τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στην περιοχή της Κολχίδας, γιά να απομακρύνουν τα απορρίμματα και να σκεπάσουν με χώμα τις νεοδημιουργηθείσες εστίες μόλυνσης. Στα σημεία αυτά έχουν ήδη τοποθετηθεί απαγορευτικές πινακίδες σχετικά με τη ρίψην απορριμμάτων…».
Δυστυχώς, δέκα ημέρες μετά το εν λόγω δημοσίευμα, ο φωτογραφικός φακός και η πραγματικότητα διαψεύδουν και εκθέτουν τον ή τους συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης.
Μέρος από τα μπάζα κατέληξε στο ρέμα, αλλά σκεπάσθηκαν ανεπαρκώς, άλλα παραμένουν διάσπαρτα εκεί όπου ήταν, ενώ σε περίοπτη θέση διακρίνονται αμιαντολαμαρίνες, που μόνον …«απλό απόρριμμα» δεν είναι!
Επί πλέον, δεν υπάρχει καμμία απαγορευτική πινακίδα!
Με άλλα λόγια, κάθε άλλο παρά εξαλείφθηκε στην συγκεκριμένη τοποθεσία η συγκεκριμένη εστία ρύπανσης και μόλυνσης, κάτι το οποίο …παραμένει ζητούμενο.
Και επειδή με το περιβάλλον και κυρίως την υγεία δεν παίζουν, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου καλείται όχι να δώσει εξηγήσεις, αλλά να …δράσει αμέσως, καθώς μόνον έτσι μπορεί να ανταποδώσει… στον φακό την διάψευση.
Διότι, ακόμη και αν υπάρχουν εξηγήσεις, αυτές παραπέμπουν στο κλασικό στρατιωτικό: Τα αίτια πολλά, η εμπλοκή μία.
Και αυτή η «εμπλοκή» στην επιβαλλόμενη κάλυψη και απομάκρυνση των παρανόμων σκουπιδοτόπων μόνο γιά καλό της κάθε περιοχής δεν είναι.
Περισσότερα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές