Απομάκρυνση παράνομης χωματερής «μόνο στα λόγια» από τον δήμο Κιλκίς

Γενικά /


Πριν λίγες ημέρες υπήρξε ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς γιά το θέμα των παρανόμων σκουπιδοτόπων σε διάφορες τοποθεσίες της περιοχής ευθύνης του δήμου.
Στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά στην αντίδραση του δήμου και στην εκ μέρους του κινητοποίηση γιά την κάλυψη των σκουπιδοτόπων με χώμα, επισημαινόταν και το εξής απόσπασμα ανακοίνωσης του δήμου:
«Σήμερα (σ.σ.: την Δευτέρα 27.10.14) τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στην περιοχή της Κολχίδας, γιά να απομακρύνουν τα απορρίμματα και να σκεπάσουν με χώμα τις νεοδημιουργηθείσες εστίες μόλυνσης. Στα σημεία αυτά έχουν ήδη τοποθετηθεί απαγορευτικές πινακίδες σχετικά με τη ρίψην απορριμμάτων…».
Δυστυχώς, δέκα ημέρες μετά το εν λόγω δημοσίευμα, ο φωτογραφικός φακός και η πραγματικότητα διαψεύδουν και εκθέτουν τον ή τους συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης.
Μέρος από τα μπάζα κατέληξε στο ρέμα, αλλά σκεπάσθηκαν ανεπαρκώς, άλλα παραμένουν διάσπαρτα εκεί όπου ήταν, ενώ σε περίοπτη θέση διακρίνονται αμιαντολαμαρίνες, που μόνον …«απλό απόρριμμα» δεν είναι!
Επί πλέον, δεν υπάρχει καμμία απαγορευτική πινακίδα!
Με άλλα λόγια, κάθε άλλο παρά εξαλείφθηκε στην συγκεκριμένη τοποθεσία η συγκεκριμένη εστία ρύπανσης και μόλυνσης, κάτι το οποίο …παραμένει ζητούμενο.
Και επειδή με το περιβάλλον και κυρίως την υγεία δεν παίζουν, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου καλείται όχι να δώσει εξηγήσεις, αλλά να …δράσει αμέσως, καθώς μόνον έτσι μπορεί να ανταποδώσει… στον φακό την διάψευση.
Διότι, ακόμη και αν υπάρχουν εξηγήσεις, αυτές παραπέμπουν στο κλασικό στρατιωτικό: Τα αίτια πολλά, η εμπλοκή μία.
Και αυτή η «εμπλοκή» στην επιβαλλόμενη κάλυψη και απομάκρυνση των παρανόμων σκουπιδοτόπων μόνο γιά καλό της κάθε περιοχής δεν είναι.

Περισσότερα

Συνεργασία δημάρχου Κιλκίς με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών για το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’

Συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την επίσκεψη του Μιχάλη Σταυριανουδάκη […]

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, που περιλαμβάνει τεχνολογίες […]

Δείτε ακόμα

Και με το «καρότο» και με το «μαστίγιο»

Παρά τους τόσους «κλυδωνισμούς», που υφίσταται το «οικοδόμημα» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου εξαιτίας εσωτερικών ζητημάτων και της συνδυασμένης κρίσης των τελευταίων […]