Πολιτική

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιάννης Τσογγίδης από τον συνδυασμό “Άνοδος-7πολης”

Την αποφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό της δημοτικής αρχής “Άνοδος-7πολης” γνωστοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Τσογγίδης.

Μία εξέλιξη, που προκαλεί αίσθηση, παρ’ όλο που τους τελευταίους μήνες οι συχνές αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο πλευρών των είχαν καταστήσει αναμενόμενη έτσι που μπορεί να γίνει λόγος περί «χρονικούς ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου».

Στην δήλωση ανεξαρτητοποίησής του ο κ. Τσογγίδης αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα δηλώνω ότι αποχωρώ από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας «Ανοδος-7πολις» και καθίσταμαι από σήμερα 20 Απριλίου 2017, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κιλκίς.

Δεδομένου ότι δεν έχω κανένα σημείο επαφής με τον επικεφαλής του συνδυασμού, αλλά και τίποτε κοινό σε ό,τι αφορά την πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική κουλτούρα μαζί του και επί πλέον δεν είναι δυνατόν να συμμετέχω σε έναν συνδυασμό οργανωτικώς ανίσχυρο, αδρανοποιημένο και πολιτικώς «στραγγαλισμένο», βασισμένο στην αρχή του ενός, το πιο σωστό απέναντι στον εαυτό μου και στους συναδέλφους που δώσαμε στην αρχή τουλάχιστον κοινούς αγώνες και μου έκαναν την τιμή να με ψηφίσουν για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για τριάντα μήνες είναι να ανεξαρτητοποιηθώ με την ακράδαντη πίστη ότι το συμφέρον του πολίτη και του τόπου είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

Για όσους σπεύσουν να πουν ότι θα έπρεπε να παραδὡσω την έδρα, η απάντηση είναι προφανής ότι εμείς κάναμε τον άνθρωπο αυτό δήμαρχο από το πουθενά, πολιτικώς και ηθικώς μας χρωστά και δεν τον χρωστάμε.

Εκφράζω την εκτίμηση και τον σεβασμό μου στην μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων της συμπολίτευσης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με τους οποίους είχαμε κοινή πορεία ως ένα σημείο σε έναν ανηφορικό δρόμο με μεγάλη προσπάθεια και μόχθο.

Επίσης τρέφω την ίδια εκτίμηση και σεβασμό και για αρκετούς από τους συναδέλφους της μειοψηφίας.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμος Κιλκίς αξίζει καλύτερης τύχης».

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα