Κοινωνία

«Αποτελεί χρέος μας, να διαφυλάξουμε την κληρονομιά και τα διδάγματα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»

Με αφορμή την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Εθνεγερσία του 1821, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Τιμάμε και γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου 1821.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 οδήγησε στην ίδρυση του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικής σκλαβιάς. Ο μεγάλος ξεσηκωμός του Έθνους δεν ήταν ούτε τυχαίο γεγονός, ούτε εύκολο εγχείρημα.

Ο στίχος του Ανδρέα Κάλβου «Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία» είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Οι ήρωες του 1821,Έλληνες και φιλέλληνες, με τις θυσίες αίματος και υπαρχόντων, ανέδειξαν την αξία της ελευθερίας του ανθρώπου και το αθάνατο νόημα των ελληνικών αρετών.

Έλαμψαν η ανδρεία, ο άδολος πατριωτισμός, η πίστη στον Θεό, στον άνθρωπο έλαμψε ο σεβασμός στους προγόνου και την παράδοση. Έλαμψαν, όμως και η ελληνική διχόνοια και η παραμέληση-εγκατάλειψη των ηρώων από το νεοϊδρυθέν ελληνικό κράτος.

Ο φετινός εορτασμός, διακόσια χρόνια μετά, αποτελεί ορόσημο γιά την παραπέρα ιστορική πορεία του Ελληνισμού. Η κοινωνία μας δοκιμάζεται, και πολλές αξίες μας κλονίζονται από γνωστούς και άγνωστους εχθρούς.

Την κληρονομιά της Ελληνικής Επανάστασης, το ελεύθερο ανεξάρτητο ελληνικό κράτος και τα διδάγματα της, αποτελεί χρέος μας να τα διαφυλάξουμε με ενότητα, γνήσιο πατριωτισμό , σεμνότητα, ανθρωπιά ,ορθή γνώση της Ιστορίας μας και αποφυγή των λαθών που μας καταστρέφουν.

Η εμπροσθοφυλακή να είναι οι νέοι μας.

Χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό μας και ξέχωρα στους συμπολίτες μου».

Περισσότερα

Αποδόθηκε ο οφειλόμενος φόρος τιμής στην μνήμη του ήρωα εφέδρου ανθυποσμηναγού Σ.Μαυροματίδη

Τελετή αποκαλυπτηρίων της πινακίδας ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού Πηγής σε οδό «Ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12.3.23, στον εν […]

Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]