Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Το δίκαιον και πρέπον σε ό,τι αφορά το Δικαστικό μέγαρο

Πανηγυρισμοί γιά την υπογραφή του συμβολαίου κατάτμησης του οικοπέδου «Μύλοι Σαμαρά» με τους συνδικαιούχους ιδιώτες.

Μέχρι και τροπολογία πέρασε στο Κοινοβούλιο, γιά να μην έχει οικονομικά βάρη το τμήμα του δήμου Κιλκίς.

Στην προηγούμενη δε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ψηφίσθηκε η παραχώρηση του οικοπέδου προς χρήση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με σκοπό την ανέγερση δικαστικού μεγάρου Κιλκίς.

«Κύκλοι» με γνώση των τεκταινομένων στον δήμο Κιλκίς, αναφερόμενοι στο θέμα επισημαίνουν τα εξής:

« … Ο Δημήτρης Τσαντάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς», με συνέπεια και υπευθυνότητα ψήφισε υπέρ της παραχωρήσεως του οικοπέδου, υποβάλοντας, όμως, και μία πρόταση ουσίας την οποία η διοίκηση οφείλει όχι μόνο να εξετάσει αλλά και να επιδιώξει την υλοποίησή της.

Τόνισε, ότι το οικόπεδο, που παραχωρείται, είναι έκτασης 2.450 τμ και έχει συντελεστή δόμησης 1.2, όπερ σημαίνει ότι εκεί ανεγείρονται κτίσματα συνολικής επιφάνειας 2.940 τ.μ.Το υπουργείο Δικαιοσύνης καθόρισε, ότι για τις ανάγκες του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς απαιτείται κτίριο 1.770 τμ.

Τα 1.170 τμ κτισμάτων περίπου, που απομένουν ως υπόλοιπο δόμησης και κυριαρχικό δικαίωμα του δήμου Κιλκίς, που δεν είναι λίγα, δεν πρέπει να χαθούν επ’ουδενί, και ανά πάσα στιγμή να μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε γιά κτίριο διοίκησης, είτε για κοινωνική δομή είτε για εκπαίδευση, χωρίς καθόλου να παρεμποδίζεται το δικαστικό μέγαρο. Οι ανάγκες του δήμου γιά τέτοιες χρήσεις είναι τεράστιες, και η προτεραιότητα προφανής.

Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει διπλό όφελος: Θα ικανοποιηθεί από την μία το πάγιο αίτημα του δικηγορικού συλλόγου και από την άλλη σημαντικό μέρος στεγαστικών αναγκών του δήμου προς όφελος κατ’ εξοχήν των δημοτών.

Απορία: Δεν πρέπει η διοίκηση του δήμου σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξαντλήσει κάθε νομικό και τεχνικό «εργαλείο», γιά να διασφαλίσει από τώρα και ανά πάσα στιγμή να έχει τη δυνατότητά να αξιοποιήσει αυτήν την δόμηση προς όφελος των δημοτών;

Ή θα απεμπολήσει αυτό το δικαίωμα, και θα το κρατήσουν μόνο οι ιδιώτες στο δικό τους τμήμα του οικοπέδου;

Επίσης, να μην ξεχνάμε, ότι ο Δημήτρης Τσαντάκης ήταν εις εξ αυτών, που «ίδρωσαν» γιά να ξεκαθαρίσει και ρυθμιστεί το πολεοδομικό καθεστώς του οικοπέδου το 2017, και αν δεν είχε συμβεί αυτό, ούτε γιά δομήσιμο οικόπεδο του δήμου θα μιλούσαμε τώρα αλλά ούτε και γιά δικαστικό μέγαρο σ’αυτό.

Ποιά ήταν, άραγε, τότε η συνδρομή όλων αυτών που επαίρονται σήμερα;

Το δίκαιον και πρέπον είναι τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]

Δείτε ακόμα