Πολιτική

Δ.Τσαντάκης: «Να οργανώσει ο δήμος Κιλκίς την άμυνα γιά αντιμετώπιση της πανδημίας»

«Η πανδημία είναι σε ύφεση στον νομό και στον δήμο μας, με 14 κρούσματα την 1.2.21 έναντι 187 στις 21.12.20, αλλά ούτε εφησυχάζουμε ούτε χαλαρώνουμε».

Με αυτήν την λακωνική αναφορά περιέγραψε την κατάσταση στο «μέτωπο» της πανδημίας ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης κατά την διά τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τετάρτης 3.2.21.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης τόνισε χαρακτηριστικώς «περάσαμε τον σκόπελο και την τρικυμία». Και πρόσθεσε: «Τώρα, με την αποκτηθείσα πείρα, πρέπει να έχουμε προγραμματισμό και πρωτοβουλίες γιά την «θωράκιση» του δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ενταχθεί η εξασφάλιση της λειτουργίας όλων των εμβολιαστικών κέντρων, η διευκόλυνση των ηλικιωμένων και υπερηλίκων στην σχετική διαδικασία και η μέριμνα του δήμου γιά την διενέργεια ταχέων ελέγχων («ράπιντ τεστ») ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού.

Επιφυλάξεις γιά το επίπεδο διαχείρισης της πανδημίας στον δήμο εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» Παύλος Τονικίδης κάνοντας λόγο περι υστερήσεως του νομού σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της προσπάθειας αντιμετώπισης της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

«Το πιό χαρακτηριστικό παράδειγμα», είπε, «είναι οι συνέπειες στην λειτουργία του νοσοκομείου Κιλκίς, που έπαυσε να είναι αυτό, που ήταν επί δεκαετίες, δηλαδή το καμάρι του νομού στον τομέα της υγείας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα