Πολιτική

Αντιφάσεις Δημήτρη Σισμανίδη με το δικαστικό μέγαρο

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη την Δευτέρα 18.8.19 η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς υπό την παρούσα σύνθεσή του, καθώς ένα από τα θέματά της, το βασικότερο, υπήρξε το σχετικό με τις εξελίξεις στην υπόθεση του δικαστικού μεγάρου.

Το θέμα έθεσε, όπως αναφέρεται και σε άλλη στήλη, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης, επικρίνοντας την έως τώρα από πλευρά τοπικών πολιτικών παραγόντων αντιμετώπισή του με κριτήρια άσχετα με αυτά που ορίζει ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός και κάνοντας αναφορά σε επιλεκτικές προσκλήσεις για την πρόσφατη σύσκεψη για το θέμα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μη πρόσκληση του απερχομένου δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη.

Οι επισημάνσεις του κ.Φαχουρίδη, ως προς το δεύτερο σκέλος, προκάλεσαν «έκρηξη» του κ.Σισμανίδη, ο οποίος εξαπέλυσε «πυρά» κατά των διοργανωτών της σύσκεψης, κάνοντας λόγο για «θεσμική εκτροπή».

Από την τοποθέτησή του φάνηκε επίσης καθαρά, ότι αντιτίθεται σφόδρα στην προωθούμενη επιλογή του οικοπέδου του πρώην μύλου Σαμαρά για την ανέγερση του δικαστικούμεγάρου.

Τις αιτιάσεις του κ.Σισμανίδη αντέκρουσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, που συμμετέσχε στην επίμαχη σύσκεψη.

Ο κ.Κυριακίδης χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ως «αμερόληπτη» και «διαφανή», με σκοπό «την καλύτερη δυνατή επιλογή», εν όψει και του ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί επί θητείας της νέας δημοτικής αρχής, με τον κ.Σισμανίδη να επιμένει στα περί «θεσμικού ατοπήματος».

Το παράδοξο
Το παράδοξο του θέματος είναι, ότι η υπό τον κ.Σισμανίδη δημοτική αρχή ήταν η πρώτη, που μερίμνησε για την επίλυση των εκκρεμοτήτων, που υφίσταντο με το οικόπεδο του πρώην μύλου Σαμαρά, χάρη σε μιάν ενδελεχή και πλήρω τεκμηριωμένη μελέτη της τότε τεχνικής επιτροπής.

Η μελέτη διαμόρφωσε μια πλήρη πρόταση, η οποία μάλιστα και εγκρίθηκε παρά το ότι ο τότε διευθυντής υπηρεσιών περιβάλλοντος και χωροταξίας κ.Λαδόπουλος είχε έλθει στο Κιλκίς, προκειμένου να επιβάλει άλλη πρόταση για το οικόπεδο του πρώην μύλου Σαμαρά μη συμφέρουσα για τις ανάγκες του Κιλκίς.

Κι όμως, η ιστορία αυτή δεν έγινε ποτέ ευρέως γνωστή στην κοινή γνώμη του Κιλκίς.

Γνώστες των πραγμάτων υποστηρίζουν ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Κιλκίς επέδειξε αμέλεια στην προβολή της, με επακόλουθο αφ΄ενός μεν να προστεθούν και άλλα χρόνια στην επί… δεκαετίας παρατεινόμενη εκκρεμοτότητα με το δικαστικό μέγαρο, αφ΄ετέρου δε να εμφανίζεται σήμερα ενάντιος σ΄αυτήν την λύση-προϊόν της δικής του δημοτικής αρχής ο κ.Σισμανίδης και υπέρμαχοί της κάποιοι άλλοι πολιτικοί παράγοντες, που είτε την «προσπερνούσαν» είτε απλώς την αγνοούσαν.

Αν μη τι άλλο, κάτι τέτοιες αντιφάσεις αποτελούν λόγο αρνητικής κριτικής ακόμη και στον τομέα της πολιτικής και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, στην οποία γενικώς… «επιτρέπονται» τα πάντα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]