Πολιτική

Δ.Κυριακίδης: “Ιδιαιτέρως επίκαιρη σήμερα η θυσία των Μακεδονομάχων”

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης παρέστη την Κυριακή 21.10.18 στην εκδήλωση για την Ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Ίσωμα Κιλκίς από τον πολιτιστικό σύλλογο Ισώματος «Καπετάν Ράμναλης» τον σύλλογο που φέρει το όνομα του θρυλικού Μακεδονομάχου που καταγόταν απο το χωριό (Ράμνα η παλαιά ονομασία του).

Στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Κιλκίς και της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς έλαβε χώρα επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε ομιλία από τον εκπαιδευτικό Δημήτριο Νατσιό.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Ημέρα μνήμης για τον Μακεδονικό Αγώνα αποτελεί για όλους τους Έλληνες μια ξεχωριστή Ημέρα καθώς τιμάται η θυσία όλων όσων, αψηφώντας τη ζωή τους έδωσαν τα πάντα, προκειμένου τα ιερά χώματα της Μακεδονίας μας, να ελευθερωθούν και να προσαρτηθούν εκεί όπου πραγματικά ανήκουν, στην Ελλάδα.

Και με διαρκή αγώνα κατάφεραν να αποτινάξουν τον βουλγαρικό επεκτατισμό διώχνοντας τους κομιτατζήδες, οι οποίοι εποφθαλμιούσαν την Ελληνική γη.

Ο κ. Κυριακίδης αποτίοντας φόρο τιμής τόνισε επίσης ότι η θυσία των Ελλήνων Μακεδονομάχων αποτελεί για όλους μας πηγή έμπνευσης και οδηγό μας σήμερα και ιδιαίτερα τούτες τις μέρες που κάποιοι ελαφρά τη καρδία προσπαθούν να παραχωρήσουν την ψυχή του Ελληνισμού την Μακεδονία δίνοντας γλώσσα και ιθαγένεια.

Εξέφρασε δε τα συγχαρητήρια του στον πολιτιστικό σύλλογο Ισώματος που με την καθ’ έτους διοργάνωση της εκδήλωσης τιμά και δεν ξεχνά την Ιστορία μας.

Περισσότερα

Γ.Φραγγίδης: «Η έλλειψη σε αναισθησιολόγους «παραλύει» το νοσοκομείο Παπανικολάου και ειδικότερα την Καρδιοθωρακοχειρουργική»

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη κατέθεσαν σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος […]

Δείτε ακόμα